Denisa Crăciun

Maraton de jocuri video 2022: Gamerii vor să strângă telefoane și laptop-uri pentru copiii din familii marginalizate

Maraton de jocuri video 2022

Gamerii participă duminică, 18 decembrie, la un maraton de jocuri video prin care vor să doneze monitoare, telefoane mobile, laptop-uri și PC-uri copiilor de la ONG-ul Casa Bună.

În cadrul evenimentului online Gaming Marathon creatorii de conținut și comunitățile lor de gameri vor oferi echipamente ce îi vor ajuta pe copii să-și continue studiile.

Evenimentul începe la ora 10,00, AICI.

Timp de peste 15 ore, gamerii vor organiza competiții și vor dona monitoare, telefoane mobile, laptop-uri și PC-uri copiilor de la Casa Bună, ONG creat de Valeriu Nicolae.

Programul de gamificare al Asociației Casa Bună răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore și adună cât mai multe puncte. 

„Unul dintre principalele scopuri pe care le avem la Casa Bună este ca toți copiii din program să aibă acces la o educație completă. Gaming-ul face parte din viata copiiilor de la Casa Buna iar jocurile le pot dezvolta multe abilități și se pot apropria mai ușor de procesul de cunoaștere. Iar dispozitivele pe care le vor primi de la comunitatea de gaming, și mai ales de la youtuberii lor preferați pe care îi urmăresc, cu siguranță îi vor ajuta în dezvoltarea lor”, a declarat Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului Casa Bună.

În cadrul maratonului, streamerii din Good Gaming League se vor alătura acestei cauze și vor încuraja comunitățile de gaming să ia parte la inițiativă, iar la final vor dona device-uri pentru copii.

„Implicarea reprezintă cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon există. An de an, evenimentul a demonstrat că gamerii sunt uniți și dornici să ajute, fie că susțin mai multe femei care să lucreze în industrie, legături mai puternice cu părinții lor prin jocuri video, fie, iată acum în decembrie, pe copiii de la Casa Bună care au nevoie de acces la educație digitală. Așteptăm câteva sute de mii de tineri care să intre online alături de streamerii lor preferați și să contribuie la donații. Implicarea se poate realiza în multe moduri, chiar și din fața pc-urilor sau a telefoanelor”, a spus Tudor Dăescu, co-fondator Gaming Marathon.

Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton vor primi diverse provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească, pentru ca donațiile către asociația Casa Bună să se înmulțească.

De asemenea, în cadrul evenimentului va exista și un quiz dedicat jocurilor video, unde fiecare răspuns corect va fi însoțit de o donație.

Parallax

Vizualizari
96
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri