Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Eveniment pentru liceenii români care vor să învețe cum să creeze jocuri video

liceeni - eveniment

Elevii români pot participa la un eveniment cu workshop-uri și prezentări unde vor învăța să creeze primele lor jocuri video.

Workshp-urile și prezentările din cadrul evenimentului Game Development Month vor fi susținute de profesioniști din industria locală de jocuri video. Înscrierile se fac AICI

Totodată, în cadrul programului care va avea loc în perioada 8 - 30 mai, la Timișoara și București se vor organiza game jame-uri la care pot participa elevi din toată țara, fizic sau online.

Tinerii vor putea lucra în echipă și vor putea dezvolta primele lor jocuri într-un timp limitat, de 48 de ore.

Tema generală a game jam-urilor din 2023 va fi Pădurea Magică, iar cele două concursuri au o subtemă specifică care va fi anunțată la începerea competiției.

Fiecare game jam va avea un prize pool de câte 600 de euro, iar cele mai bune jocuri din competiții vor fi jucate online de către Bobospider, unul dintre cei mai cunoscuți streameri de gaming de pe Twitch de la noi din țară, în fața a mii de gameri. Câștigătorii vor putea povesti despre crearea jocurile lor pe streamurile acestuia.

Primul concurs va avea loc în București, la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, între 15 și 19 mai, game jam la care vor putea participa fizic elevi ai liceului, si, online, elevi de la orice liceu din țară.

Următorul game jam va fi găzduit de către Colegiul Național “Constantin Diacovici-Loga” în Timișoara, între 18 și 21 mai. Juriul care va decide cele mai bune jocuri din cadrul game jam-urilor va fi compus din reprezentanți ai studiourilor de jocuri din București, Timișoara și altele. 

Participarea la workshop-urile și discuțiile evenimentului este gratuită, dar este nevoie ca cei interesați să se înscrie AICI

Parallax

Vizualizari
280
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri