Denisa Crăciun

Experții Amber, companie românească de jocuri video, predau la UNArte

Thumbnail

Studenții de la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte învață, din toamna lui 2021, noțiuni despre tehnologia digitală 3D de la specialiștii Amber, companie românească de jocuri video.

Cursul de tehnici de creație 3D se adresează studenților de la Departamentele Pictură, Sculptură și Grafică din anul I, unde cursul este momentan opțional, și pentru ciclul de masterat, unde două cursuri sunt obligatorii și unul opțional.

Studenții vor fi introduși în noțiuni elementare precum navigare, interfață, level art, ca apoi să experimenteze lucrul cu UV, texturare, iluminare și randare.

La finalul cursului, studenții vor ști ce tehnici vor putea aplica în funcție de tema fiecărui proiect: crearea unui peisaj sau a unui personaj sau realizarea unei recuzite.

Cursul se axează pe 3 aspecte: Introducere în arta 3D - Conventii generale de modelare -Tipuri de modelare; Introducere în modelarea cu blender - Navigare, interfață, customizare - Editarea meselor, modelare de baza și Modelare dupa tipologii de asset-uri - Hard Surface vs. Organic/ Sculptură – Creație de Propuri - Environment Art - Character Art.

„Colaborarea Amber cu UNArte reprezintă încă un pas natural pe care studioul îl face în misiunea sa de a oferi know how digital tinerelor generații care doresc să aibă un impact în industriile creative locale. Pe lângă cunoașterea unui program 3D, ne dorim ca la finalul cursului studenții să răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor acestor industrii, care sunt întotdeauna în căutare de talent. Aceștia vor putea construi cu ușurință proiecte scenografice, proiecta un design de produs sau lucra în proiecte din industria digitală, implicit și în industria dezvoltatoare de jocuri video”, a spus Mihai Pohonțu, Chairman în cadrul Amber.

„Parteneriatul cu Amber vine într-un moment prielnic, în acord cu dorința noastră ca aceste cursuri să capete o pondere mai mare în cadrul departamentului nostru pentru a oferi studenților posibilitatea unor noi modalități de exprimare, de dezvoltare a unei cariere artistice. Nădajduim ca prin aceste parteneriate, pe viitor, Universitatea Națională de Arte din București să joace un rol important într-un domeniu nou ce-și face simțită prezența în cotidian”, a transmis Ovidiu Croitoru, Lector. Univ. dr., Director Departament Arte Grafice.

Mentorii cursurilor 3D sunt Vlad Ionescu, Marian Poiană și Valentin Leonida.

Vlad Ionescu a absolvit cursul de Game Design de la Universitatea din Huddersfield, Marea Britanie, a lucrat 7 ani în diverse proiecte pentru jocuri video, film, reclame și animatie, ultimii 2 ani concentrându-se pe VR și producție virtuală. Acum lucrează la Amber ca tech artist la proiectul Amber Avatar.

Marian Poiană a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte la sectia Pictură, a lucrat 21 de ani în animație clasică, gaming, film și este autor a două filme de animație 3D, ultima creație participând la festivalurile de specialitate în luna octombrie a acestui an. În 2019, a preluat o echipă de 16 artiști în Amber București, acum conducând, din rolul de Head of Art România, un grup de 61 de artiști ce acoperă toate disciplinele necesare pentru a crea artă digitală.

Valentin Leonida a absolvit Academia de Arte Decorative și Design, a lucrat 10 ani la Ubisoft pe diverse poziții, de la UI până la level art. După mai mulți ani petrecuți în publicitate, arhitectură și jocuri video, și-a găsit locul în Amber, unde lucrează în cadrul echipei de management pe poziția de Guild Lead.  

Cine este Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele. 

La ediția 2021 a Pocket Gamer Mobile Games Awards 2021, Amber a câștigat premiul “Best Localization and QA Service Provider” și a fost nominalizată pentru premiul “Best Service Provider”.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Parallax

Vizualizari
256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri