Smile Media

webPR Coroana, element important în istorie, dar și în filme și jocuri video

Thumbnail

Accesoriu simbolic purtat de monarh, coroana este un element important nu doar în istorie, ci și în filme și jocuri. De obicei realizată din materiale prețioase, coroana reprezintă puterea absolută. De-a lungul timpului, regii și reginele au purtat coroana pentru a-și valida statutul și a impune respect în rândul tuturor supușilor. Coroana diferențiază categoric monarhul de orice alte persoane, inclusiv celelalte care fac parte din conducerea unui stat.

 

Cele mai multe coroane sunt fabrucate din aur și pietre prețioase, dar nu este o regulă generală. Spre exemplu, coroanele nativilor americani din era precolombiană erau prevăzute cu pene ale păsărilor rare și frumoase, realizându-se legătura profundă cu natura. Coroana se moștenește (sau se preia forțat) de-a lungul generațiilor. Cea mai veche coroană creștină din Europa este probabil Coroana de Fier a Lombardiei, folosită și la încoronarea regilor Italiei chiar și în timpul Regatul Italiei (1861 - 1946).

 

De la diademele împăraților perși ahemenizi la coroanele împăraților romani, de fiecare dată a fost vorba despre prestigiu, autoritate, superioritate. Pentru a se face legătura cu partea religioasă, mulți împărați romani erau încoronați de un Papă. În Marea Britanie, continuă și acum tradiția încoronării. Coroana este simbol național al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

 

În filme și seriale, lupta pentru coroană este adesea înfățișată uneori folosindu-se elemente de adevăr istoric, iar în alte cazuri mergându-se pe dramatizare totală, pe ficțiune. Serialul The Crown (4 sezoane realizate până acum, disponibile online) abordează această tematică a coroanei, fiind un serial de televiziune care spune povestea familiei regale britanice, episoade despre domnia reginei Elisabeta a II-a. Ultimul sezon, al 5-lea, este așteptat de o mulțime de fani. Nu cu mult timp în urmă, potrivit unor surse, Regina Elisabeta a II-a şi-ar fi exprimat supărarea cu privire la modul în care prinţul consort Philip este portretizat în serialul The Crown.

 

Multe alte filme și seriale legate de regalitate au desigur coroana ca element important, până și celebrul sitcom american de fantezie animat Disenchantment, produse de creatorul serialului  Familia Simpson. În Disenchantment, lupta pentru coroană se petrece în împărăția fantastică medievală Dreamland și urmărește povestea prințesei Bean, care intră în o mulțime de aventuri alături de elful Elfo și de demonul Luci.

 

La capitolul jocuri ce abordează tema coroanei, putem menționa jocuri video de succes precum jocul online de mobil Clash Royale, o continuare a altui joc popular - Clash of Clans. În Clash Royale, coroana este un element central, ba chiar jucătorii trebuie să colecționeze coroane pentru a primi anumite cufere bonus. Fiecare turn de castel al adversarului aduce de obicei o coroană câștigată.

 

Coroanele sunt prezent chiar și în lumea sloturilor online. Cel mai apreciat slot lansat de producătorul bulgar EGT în aprilie 2016 este Shining Crown. Coroana este simbolul special Wild al jocului - apare pe rolele din mijloc și se extinde pe toate pozițiile, ceea ce poate genera premii excelente. Shining Crown poate fi jucat online inclusiv în România.

 

Revenind însă la partea de filme, merită amintită producția The 100 (Cei 100), disponibilă în țara noastră momentan în 6 sezoane. Acest serial ilustrează o lume a viitorului, zeci și sute de ani după distrugerea nucleară a Pâmântului, din cauze legate de om. Cu o combinație între antic și tehnologie avansată, populațiile folosesc diverse elemente pentru a-și expune liderii, chiar dacă nu există coroane propriu-zise.

Parallax

Vizualizari
227
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 392
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri