Smile Media

webPR Cât valorează industria de eSports în 2023?

esports

Industria de eSports este în plină dezvoltare și devine tot mai populară în toate colțurile lumii. Un fenomen ce a început în Asia s-a extins rapid în SUA și Europa și piață este în continuă creștere. Veniturile din această industrie cresc și ele pe măsură ce tot mai mulți oameni devin pasionați de eSports.

Conform unui studiu publicat de Statista, veniturile de pe piața de eSports vor ajunge în 2023 la 1.62 miliarde de dolari. Pentru anii următori este așteptat ca procesul de creștere să continue, iar analiza celor de la Statista arată că veniturile ar urma să ajungă la 2.23 miliarde de dolari până în 2027.

Cea mai mare parte din aceste venituri provine din sponsorizări și publicitate, suma estimată pentru anul 2023 fiind la 894 de milioane de dolari. În continuare, cea mai mare piață de eSports din lume este China, țară în care veniturile estimate pentru anul 2023 se ridică la 445.2 milioane de dolari. În orice caz, domeniul este în creștere la nivel global, iar specialiștii anticipează că până în 2027 vor fi 720 de milioane de oameni pe piața de eSports.

Printre cele mai populare jocuri sunt Dota 2, League of Legends, PUBG, Arena of Valor, Counter-Strike (CS:GO), Fortnite și Overwatch.

București a găzduit un eveniment important din eSports

În 2021, pe Arena Națională a avut loc Campionatul Mondial de Dota 2, un eveniment care a oferit premii impresionante participanților, de peste 40 de milioane de dolari. În plus, organizatorii au achitat chirie pe Arena Națională în valoare de 600 de mii de euro, iar întreg evenimentul a adus statului peste 4 milioane de euro.

 

"Este o competiţie care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie", a spunea primarul Nicușor Dan la acel moment.

Despre turneul de la București se spune că este cel din categoria eSports la care s-au oferit cele mai mari premii din istorie în Europa. În Asia sunt organizate constant competiții la care premiile sunt cu adevărat impresionante, în special în China.

Evenimentele din eSports sunt incluse acum și în ofertele caselor de pariuri online

O dovadă a dimensiunii impresionante pe care industria de eSports o are în acest moment este includerea a numeroase evenimente în oferta de pariuri online a operatorilor din țara noastră. Confruntări de top din mai multe jocuri sunt zilnic în ofertă, iar utilizatorii pot miza pe favoriții lor la numeroase jocuri. Iar opțiunile de pariere sunt și ele numeroase. Spre exemplu, la CS:GO, utilizatorii pot miza pe cotele meciului, pot paria pe hartă, pe Total Kills, handicap, total runde, jucători, Over/Under și multe altele.

esports

Pe lângă CS:GO, alte jocuri populare disponibile la eSports sunt Dust 2, Call of Duty, Dota 2, League of Legends, Starcraft 2 și Valorant. În plus, numeroase evenimente de top mizează și de live streaming, tocmai pentru ca utilizatorii să parieze cât mai informați și să facă alegeri potrivite. Evenimentele din eSports sunt tratate așadar de operatorii licențiați de ONJN în țara noastră la fel ca oricare alte competiții sportive și capătă o popularitate tot mai mare, în condițiile în care și streamingul video este în creștere în România, pe platforme ca YouTube și Twitch.

Parallax

Vizualizari
107
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 356
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri