Smile Media

[P] 7 beneficii surprinzătoare ale jocurilor video. Știai că pot ajuta oamenii cu dislexie sau scleroză multiplă să-și îmbunătățească condiția?

beneficii jocuri video

De-a lungul timpului jocurile video au căpătat o reputație deloc bună. Asta deoarece, dacă sunt jucate în exces, nu fac niciun bine, ci din contră. Iar oamenii obișnuiesc să vorbească, în primul rând, despre ce îi deranjează și îi nemulțumește și prea puțin despre lucrurile pozitive.

Însă jocurile video au numeroase beneficii și merită să fie jucate de oricine, atâta timp cât acest lucru este făcut cu moderație.

1. Jocurile video produc chirurgi mai buni

Poate părea ciudat, dar jocurile video produc chirurgi mai buni. Un studiu al specialiștilor în laparoscopie (operații cu incizii mici) a constatat că cei care s-au jucat mai mult de trei ore pe săptămână au făcut cu 32% mai puține erori în timpul procedurilor de practică, în comparație cu omologii lor care nu jucau jocuri video.

2. Jocurile video îi poate ajuta pe oameni să depășească dislexia

Unele cercetări indică dificultățile de atenție ca fiind o componentă cheie a dislexiei. Un studiu a arătat că dislexicii și-au îmbunătățit înțelegerea lecturii în urma unor sesiuni de gaming cu multă acțiune. Motivul, cred cercetătorii, este că jocurile au medii în continuă schimbare care necesită o concentrare intensă.

3. Îmbunătățesc echilibrul pacienților cu scleroză multiplă

Pacienții care suferă de scleroză multiplă au adesea probleme cu echilibrul. Din păcate niciun medicament nu s-a dovedit eficient pentru ameliorarea acestui simptom. Cu toate acestea, un studiu a arătat că pacienții cu scleroză multiplă care au jucat jocuri video care necesitau interacțiune fizică în timp ce stăteau în picioare pe o placă de echilibru au prezentat îmbunătățiri vizibile după aceea.

4. Jocurile video ajuta la ameliorarea durerii

Când analgezicele nu-ți fac efectul sau nu pot fi consumate (în cazul gravidelor), este un lucru obișnuit să încercăm să ne distragem atenția de la durere.  Iar pentru acest lucru, jocurile s-au dovedit benefice. Asta deoarece pot produce un răspuns analgezic (care distruge durerea) în sistemele corticale superioare. Cu cât jocul este mai imersiv, cu atât mai bine. Din acest motiv jocurile desfășurate în sisteme de realitate virtuală sunt cele mai utile și, într-o zi, ar putea fi folosite și în spitale pentru ameliorarea durerii pacienților.

5. Jocurile video pot reduce stresul

Jocurile video te ajută să te relaxezi și să-ți reduci nivelul de stres după o zi obositoare. 30-60 de minute de joc sunt suficiente pentru a te elibera de stres. Condiția este să alegi un joc care să îți placă.

6. Jocurile video îi pot face pe copii mai activi

Sedentarismul este o adevarată problemă în cazul copiilor. Există însă jocuri care îi îndeamnă pe micuți să facă mișcare. Este vorba despre jocurile interactive, prin care micuții trebuie să sară, să fugă, sau să facă alte mișcări în realitate, pentru ca acestea să fie percepute de joc.

7. Ajută la îmbunătățirea vederii

"Nu mai sta atat de aproape de televizor pentru că-ți strici vederea", obișnuiau să ne spună părinții, însă fără a avea o bază științifică care să susțină aceste vorbe. Acum știm că ecranele ne pot strica vederea, însă, moderația este cheia. Potrivit cercetătorilor, jocurile video, jucate nu mai mult de o oră pe zi, pot să îmbunătățească vederea.

Într-un studiu efectuat timp de 10 săptămâni, s-a descoperit că persoanele aveau o capacitate mai mare de a discerne între diferite nuanțe de gri. Într-un altul, participanții au fost puși să joace jocuri video folosind doar ochiul "leneș", având ochiul "bun" acoperit. La finalul studiului s-a descoperit o îmbunătățire semnificativă în cazul ochiului afectat.

Joacă și tu jocuri video

Și tu poți juca jocuri video. Este important doar să alegi jocurile care-ți plac și să nu exagerezi. Cel mult o oră de joc pe zi, este suficientă pentru a observa numeroase îmbunătățiri, în timp.

Pentru unele jocuri te vei putea vedea în situația de a avea nevoie de monede virtuale (sub formă de bani, aur sau alte bunuri prețioase) cu ajutorul cărora să poți cumpăra diverse articole sau să avansezi mai ușor în joc. Cumpără WoW WotLK gold și te vei putea bucura de noi funcții ale jocului. Iar dacă vrei să ajungi rapid la un nivel avansat, poți găsi un cont WotLK de vânzare.    

Parallax

Vizualizari
435
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 363
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri