Denisa Crăciun

300 de copii români vor primi PC-uri și tablete printr-un maraton de gaming, pentru a-și continua studiile

Thumbnail

Sâmbătă, pe 18 decembrie, va avea loc Gaming Marathon, un eveniment la care vor participa streameri și gameri, și prin care vor fi donate PC-uri și tablete pentru a ajuta 300 de copii din România să își continue studiile.

Gaming Marathon are loc AICI, începând cu ora 10,00. Streamerii și comunitățile lor de gameri vor ajuta copii de la Casa Bună, un ONG creat de Valeriu Nicolae, care are ca scop accesul copiilor care provin din familii marginalizate la educație.

PC-urile, laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele și multe alte dispozitive vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore și adună cât mai multe puncte.

Participanții la eveniment pot dona și ei direct pe site-ul asociației AICI

„Implicarea este cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon există de aproape 2 ani. Iar în acest decembrie am ales să dăruim, ajutăndu-i pe copiii din programul Casa Bună cu zeci de pc-uri și tablete care să le faciliteze continuarea studiilor și, mai ales, să-i ajute să-și găsească o vocație”, a spusTudor Dăescu, co-fondator Gaming Marathon.

„La Casa Bună, ne dorim ca toți copiii din program să aibă acces la o educație completă. Iar jocurile video sunt instrumente prin care copiii se pot apropia mai ușor de cunoaștere. Mulți dintre ei îi urmăresc pe streamerii care vor fi prezenți la Gaming Marathon și se vor bucura enorm de cadourile pe care le vor primi din partea comunității. Cu ajutorul echipamentelor primite, vom continua cu aceștia munca de mentoring în carieră. Am fi extrem de mândri ca la Casa Bună să se formeze viitori programatori sau streameri de succes.”, a declarat Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului Casa Bună.

Streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, vor purta discuții despre importanța de a ajuta și a dona. Ovvy, Antonia Nuckle, IceManLucky, Gannicus, Jaxi, Tedereu, ZaSami, Mădălin și AmyClaire sunt câteva dintre numele care vor încuraja comunitățile să se implice în discuție, iar la final vor dona tablete pentru copiii de la Casa Bună.

La maraton, gamerii au parte de educație financiară de la creatorii preferați. Aceasta lipsește atât în viața reală, cât și în jocuri, dar e o parte determinantă pentru succes în ambele. Werty (CS:GO), Tudor Buțan (FIFA), iSilent (Minecraft) și Mădălin (Clash Royale) vor oferi tips & tricks gamerilor despre cum să-și gestioneze cât mai bine banii și resursele în jocuri.

Parallax

Vizualizari
150
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri