Claudiu Zamfir

Ministrul Năsui: Cei care au divulgat procentul de cofinanțare vor suporta consecințele

Thumbnail

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, promite că toți cei care „au divulgat procentul de cofinanțare de la limita eligibilității” din proiectele depuse la Măsura 3 de ajutoare de stat pentru IMM „vor suporta consecințele”.

„Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfășurare o anchetă. Vă promit, însă, că toți cei care au divulgat date cheie (în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității) au comis fapte penale și vor suporta consecințele. Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Să vedem o problemă dar să nu zicem nimic. Să o acoperim. Reactorul a explodat, dar statul se preface că nu s-a întâmplat nimic. Faimosul „stați liniștiți, avem de toate”, când de fapt în sistem e dezastru. Și dacă cumva vorbim despre problemă, interesele din sistem se coalizează contra celui care spune că împăratul este gol” - a scris, pe Facebook, Năsui.

Referitor la faptul că, așa cum a dezvăluit HotNews.ro, Claudiu Năsui a avut un cont de acces în platforma de gestionare a schemei de ajutoare de stat, ministrul spune că avut să vadă  fiecare pas din procedură și să o optimizeze.

„Sunt acuzat că am avut cont pe platforma de granturi. Nu este absolut nicio problemă. Am vrut să văd fiecare pas din procedură și să o optimizez. Ceea ce am și făcut. Am folosit acel cont de câteva ori și exclusiv în scopul înțelegerii proceselor din spatele platformei și a muncii funcționarilor pentru a crește numărul de procesări pe zi. Ceea ce am și reușit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record.

Pentru că vreau să fiu 100% transparent, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferente contului meu. După care am primele și singurele accesări în 29 decembrie și 31 decembrie. Deci cu mult înainte să fie vreo informație relevantă. Pe 24 decembrie a fost prima mea zi în minister” - a mai scris el pe Facebook.

Parallax

Vizualizari
5007
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
ALEXANDRU
MARINESCU
poza de profil
ALEXANDRU
MARINESCU
Ministrul a afirmat anterior ca a primit in 28 informatii despre problemele Masurii 3 si a accesat in 29 ...
Consider ca si utilizatorii scurgerilor de informatii ar trebui sa suporte consecintele , oare cum vor fi depistati ?
Speram totusi ca Masura 3 sa mearga inainte , avem nevoie de aceste ajutoare !
poza de profil
De ce
nu merge?
Primim si ceva concret ?
Pana atunci, ceea ce ați publicat nu este o stire, ci doar un fel de șoșocăreală cu propagarea de mesaje bombastice, creatoare de senzații și audiență, dar fără vreun substrat palpabil și cu iz de fake news.
poza de profil
Tudor-Adrian
SUSMAN
Si cu cei care au beneficiat de aceste divulgari, cum ramane????...Se pare ca Masura 3 este compromisă !!!!! Dar nu ne facem iluzii: probabil vor primi avertismen cu mustrare scrisă și o bataie prietenoasă pe umăr...că noa, sunt ai lor!
poza de profil
ALEXANDRU
MARINESCU
Corect ar fi sa nu mai poata beneficia de alte finantari o perioada si sa returneze eventualele granturi primite la alte masuri !
Cred ca o declaratie pe proprie raspundere in acest sens ,daca ar fi solicitata - sub sanctiune penala , ar oferi multe surprize !!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri