Claudiu Zamfir

Măsura 1: Soluție pentru beneficiarii ediției 2020 obligați să dea banii înapoi pentru că nu au depus raportul de progres

Thumbnail

Există o soluție pentru beneficiarii de microgranturi de la ediția 2020 a Măsurii 1, care se văd obligați acum să dea înapoi statului ajutorul de 2.000 de euro, pentru că oamenii nu au depus în termenul stabilit raportul de progres pentru cheltuielile efectuate.

Situație disperată pentru o serie întreagă de beneficiari ai Măsurii 1, ediția trecută. Mulți au uitat să-și îndeplienască obligația de a transmite raportul de progres în termenul de 90 de zile de la primirea banilor.

„În termen de maxim 90 de zile din momentul plății ajutorului financiar către beneficiar, acesta are obligația efectuării cheltuielilor. De asemenea, în același termen de maxim 90 de zile din momentul încasării ajutorului financiar de către beneficiar, acesta are obligația încărcării în aplicație a facturilor, documentelor de plată și raportului de progres (Anexa 8), sub sancțiunea recuperării ajutorului acordat. În cazul în care MEEMA/AIMMAIPE constată că nu se depun documentele sau nu semnează contractul de finanţare până la termenul limită prevăzut în prezenta procedură, solicitanţii vor primi decizie de respingere, transmisă automat de către aplicație” - scrie în procedură.

Acum Ministerul Economiei le cere banii înapoi celor care nu au depus rapoartele de progres în termenul legal.

Dar există și o soluție pentru ei. Beneficiarii aflați în situația aceasta ar putea să aplice din nou la Măsura 1, dar în ediția 2021, unde se mai fac înscrieri până pe 23 noiembrie, ora 20.00. Dar pentru a putea aplica din nou, vechii beneficiari trebuie mai întâi să dea statului înapoi primul ajutor primit.

Anunțul Ministerului Economiei:

„Beneficiarii, care au primit notificare de rambursare a grantului acordat în cadrul primei sesiuni a Măsurii 1, trebuie să returneze grantul de 9.679 lei în contul de grant deschis la bancă, pentru a putea, ulterior, solicita, din nou, finanțarea, prin reînscrierea în cadrul celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1, cu încadrarea în termenul prevăzut la art. 5.2, alin. (4) și cu respectarea criteriilor de eligibilitate și a condițiilor prevăzute la art. 3.2 din procedura de implementare a măsurii postată pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Ministerul și agențiile regionale oferă asistență tehnică prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de stații active la numărul 𝟬𝟮𝟭𝟵𝟬𝟱𝟵, iar aplicația informatică de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii „Microgranturi” va rămâne activă până în data de 23 noiembrie 2021, ora 20:00.
Documentația  privind procedura de implementare a măsurii poate fi consultată AICI. Pe site-ul instituției este postat și un tutorial de înscriere care să faciliteze procesul de înscriere”.

Parallax

Vizualizari
5329
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri