Denisa Crăciun

Fonduri UE 2022: Până când pot fi depuse cererile de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol

Thumbnail

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) spune că primește cereri de intenție pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA), de sprijin financiar pentru crescătorii români de albine, până la data de 2 mai 2022, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Formularul cererii de intenție, precum și alte informații despre accesarea Programului Național Apicol, pot fi accesate AICI, la secțiunea Măsuri de Piață- Apicultură – Anul 2022.

„Cererile pot fi depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, dar și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”, conform comunicatului.

Cererile de intenție și documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc), se mai arată în comunicat.

Important de știut că doar solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie până la data de 01.08.2022, conform APIA.

„Menționăm că, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA  după controlul tuturor cererilor de plată și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură”, potrivit comunicatului.

APIA este instituția care se ocupă de fondurile din Programul Național Apicol (PNA). Conform comunicatului, „valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru PNA este de peste 60 milioane lei”.

Parallax

Vizualizari
4827
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri