Claudiu Zamfir

Fondurile PNRR 2021: în noiembrie vor intra 1,3 miliarde euro în România (ministru)

Thumbnail

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că în luna noiembrie 2021 Comisia Europeană va trimite în România 1,3 miliarde de euro, sub formă de avans, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cristian Ghinea anticipează că draftul României de PNRR va fi aprobat de Comisie în septeembrie, iar în octombrie va fi aprobat de miniștrii statelor UE în cadrul Consiliului ECOFIN.

„În septembrie va fi aprobat de către Comisie. Avem Consilul ECOFIN pe 5-6 octombrie, dacă nu-l prindem pe acela, se mai organizează încă unul în octombrie, iar în noiembrie intră prefinanțarea, 1,3 miliarde de euro, în țară” - a spus Ghinea, luni, la o reuniune a primarilor de municipii.

El a precizat că în calendarul de aprobare a PNRR, România a solicitat o singură amânare, care a fost comunicată public la acel moment, contrazicându-l pe ministrul demis al Finanțelor, Alexandru Nazare.

„Este greșit informat. Am cerut o singură amânare, pe o singură lună, care se calculează așa: am depus PNRR la 31 mai, pe regulamentul european, sunt două luni de evaluare - asta însemană iunie și iulie. În august, Comisia Europeană are concediu, nu lucrează, luna suplimentară este septembrie, în care vom avea răspunsul final pe PNRR. Deci nu este o nouă amânare, este una singură” - a spus Ghinea la Asociația Muncipiilor.

Duminică, la Aleph News, Alexandru Nazare afirmase că Ghinea ar fi cerut, în urmă cu aproximativ o lună, o a doua amânare a evaluării PNRR de către Comisia Europeană.

 

Parallax

Vizualizari
3022
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri