Claudiu Zamfir

Ministrul Fondurilor UE: Noi granturi pentru firme, pe zona de eficiență energetică

Thumbnail

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pregătit un nou pachet de granturi pentru firmele mici și mijlocii, pe „zona de eficiență energeticăde eficiență”, i-a anunțat, vineri, ministrul Marcel Boloș pe patronii IMM prezenți la o dezbatere a Consiliului Național al IMM.

„Am făcut o dezvăluire importantă. Am pregătit un pachet de granturi pentru zona de eficiență energetică. Măsurile pe care le vom finanța sunt deja definite, iar un proiect de OUG va fi cât de curând publicat în transparență” - a scris pe Facebook Boloș.

Reamintim că ministrul fondurilor UE a discutat și cu reprezentanții Comisiei Europene, săptămâna trecută, o schemă de sprinin pentru IMM implică modificarea Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Măsura, care a fost „agreată cu DG REGIO, de referă la posibilitatea utilizării fondurilor aferente REACT-EU din cadrul POIM, astfel încât IMM-urile să poată face investiții în eficiența energetică, cu scopul reducerii cheltuielilor cu utilitățile” - a menționat MIPE.

De asemenea, la dezbaterea „Invest In”, a Consiliului Național IMM, ministrul a promis din nou că va lansa, până la urmă, Acțunea 4.1.1 -POC, prin care firmele mici și mijlocii vor putea obține două categorii de granturi pentru investiții, în valoare de maximum 200.000 de euro, respectiv, maximum 1 milion de euro fiecare.

„Prin Acțiunea 4.1.1 se vor finanța granturi pentru investiții în retehnologizare acordate #IMM-urilor în vederea refacerii capacității de reziliență, în valoare de peste 400 milioane de euro. Vorbim aici de granturi pentru susținerea activităților din domeniul sănătate, învățământ și servicii pentru populație, cât și granturi pentru activitățile economice din domeniul producției, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurante sau reparații auto/moto” - a promis Boloș.

 

Parallax

Vizualizari
7281
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri