Claudiu Zamfir

Fonduri UE pentru antreprenori: 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te apuci să accesezi finanțări nerambursabile

BT Stup

„Vreau fonduri europene să-mi deschid o afacere!”. „Am primit moștenire un teren de 3 hectare la Vatra Moldoviței. De unde iau și eu 40-50 de mii de euro să fac o afacere pe el?”. Nu așa funcționează lucrurile. Un consultant pentru atragere de finanțări nerambursabile a explicat, la BT Stup, care sunt principalele greșeli pe care le fac antreprenorii români când se apucă să acceseze fonduri europene.

Vreo 200 de antreprenori s-au adunat, recent, la un curs gratuit de atragere de finanțări, ținut la BT Stup, hub-ul de afaceri deschis în București de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România.

„Fondurile europene trebuie să vină ca răspuns la o nevoie pe care voi o aveți. Finanțarea afacerii voastre nu trebuie să depindă de o singură sursă de finanțare. În funcție de grantul de dezvoltare sau unde vă aflați în dezvoltarea afacerii voastre, puteți utiliza mai multe instrumente de finanțare” - a spus Raluca Prelucă, expert în accesarea fondurilor UE.

Mulți români care pornesc pe calea antreprenoriatului află dezamăgiți că nu-ți dă nimeni, pur și simplu, fonduri nerambursabile, fără să contribui și tu cu banii tăi la afacerea ta.

Consultantul pentru finanțări Raluca Prelucă a enumerat câteva greșeli generale pe care le fac mulți antreprenori la debutul în business, atunci când vor să ia bani nerambursabili.

Citește mai departe pe HotNews.ro...

 

Parallax

Vizualizari
3905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
George
Ione
fondurile sunt bani politici, au valoare politica, daca nu ai sustinere mai bine faci un pas in spate.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri