Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2021: Producătorii de miere trimit cereri în Programul Național Apicol

Thumbnail

Producătorii români de miere și alte produse apicole au termen să trimită trimită la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de intenție privind fondurile europene și de la bugetul de stat din Programul Național Apicol.

31 mai 2021 este termenul până la care se trimit cererile de intenție în sesiunea de anul acesta, a informat, luni, APIA.

Acum, două categorii de solicitanți depun cereri:

  • formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”,
  • apicultori, pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

În contextul actual, cererile de intenție împreună cu documentele atașate cererii pot fi scanate/fotografiate şi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Județean/Centrului Municipiului Bucureşti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață-Apicultură–Anul 2021 sau este  pus la dispoziția solicitanților   de către funcţionarii Centrelor APIA.

Numai solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie.  

Cererile de plată se vor depune până la termenul limită de 31 iulie 2021.

Valoarea totală a sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51,128 milioane de lei, din care jumătate de la Uniunea Europeană și jumătate din bugetul de stat.

Program Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

Oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA  după controlul tuturor cererilor de plată și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.   

Descarcă de AICI HG 514/2021 privind normele de aplicare ale Programului Național Apicol 2021.

 

HG Programul Apicol 2021 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
9893
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri