Claudiu Zamfir

Startup-urile listate pe platforma SeedBlink vor fi sprijinite să intre pe piețele BVB

Thumbnail

Startup-urile tech promițătoare, listate pe platforma de multifinanțare equity SeedBlink vor primi sprijin pentru a se putea lista, în viitor, pe una dintre piețele Bursei de Valori București, printr-un parteneriat semnat marți între cele două platforme.

Mai exact, parteneriatul  își propune ca startup-urile cu creștere rapidă, care se află în portofoliul SeedBlink, să primească suport în evaluarea posibilității de a deveni publice prin admiterea la tranzacționare pe una din piețele administrate de Bursa de Valori București.

De asemenea, investitorii de equity crowdfunding de pe SeedBlink ar putea participa la oferte publice sau plasamente private, alegând astfel o strategie de exit prin Bursa de Valori.

De asemenea, SeedBlink va deveni partener al ediției a patra a programului Made in Romania organizat de Bursa de Valori București.

Am remarcat în ultimii doi ani o creștere semnificativă a interesului companiilor mici și mijlocii pentru finanțare prin piața de capital. Piața AeRO a Bursei de Valori București și platforma Seedblink sunt printre principalele canale de finanțare pentru aceste companii, iar prin cooperarea dintre BVB si SeedBlink ne dorim să evidențiem complementaritățile dintre noi și să contribuim la dezvoltarea continuă a infrastructurii de finanțare în folosul antreprenorilor și al investitorilor locali, precum  și al economiei în ansamblu”, a afirmat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii vor strânge capital pe piețele private, va fi tot mai necesară sprijinirea acestor companii cu strategii adecvate de finanțare corporativă și lichiditate. Experiența și reputația BVB în piața de capital și suportul lor pentru listările publice se completează foarte bine cu pipeline-ul nostru dinamic de companii tehnologice pre-seed și seed, dar și cu nevoile investitorilor în startup-uri, prin intermediul SeedBlink", a spus Andrei Dudoiu, Co-Founder și CEO SeedBlink.

Platforma de investiții private SeedBlink a construit deja o bază de peste 4.000 de investitori online, care a facilitat până în prezent 36 de runde de finanțare cumulând peste 12,6 milioane euro investiți în companii de tehnologie.

Parallax

Vizualizari
406
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri