Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2022: Banca Transilvania și alte 6 bănci partenere, selectate în programele de finanțare IMM

Thumbnail

Banca Transilvania, cea mai mare din România, precum și alte 6 bănci de pe piața românească au fost selectate de stat ca partenere în implementarea programelor naționale de finanțare a microîntreprindeirlor și firmelor mici și mijlocii (IMM), printre care Start-Up Nation 2022, Microindistrializare, Comerț-Servicii.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului spune că a primit oferte de la 9 bănci, din „următoarele 7 instituții financiare vor primi decizii de admitere”:

  • BANCA TRANSILVANIA
  • OTP BANK ROMÂNIA S.A.
  • UNICREDIT BANK
  • BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A.
  • CEC BANK S.A.
  • BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
  • ALPHA BANK ROMÂNIA S.A.

MAT spune că ofertele acestor bănci „răspund cerinţelor și criteriilor specifice de implementare ale programelor”.

Astfel, băncile selectate vor deschide conturile pentru granturi în care antreprenorii câștigători își vor primi fondurile nerambursabile oferite de stat prin programele de sprijin IMM, conturi din care beneficiarii vor putea să și facă plățile către furnizori, la implementarea proiectelor.

De asemenea, băncile partenere vor oferi și credite-punte, care să asigure antreprenorilor lichiditățile necesare efectuării achizițiilor în cadrul proiectelor, până când statul le va vira ajutoarele nerambursabile.

Pe lista de programe naționale prevăzută de Legea 346 din 14 iulie 2004, privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, se regăsesc Start-Up Nation (ediția a treia), Microindustrializare, Comerț-Servicii.

Pe listă se mai regăsește și Schema HoReCa. Guvernanții au promis că vor mai deschide o a doua ediție a acestei scheme, pentru care e necesar un buget de 280 milioane euro în 2022, însă bugetarea este incertă momentan, nefiind încă lansată nici vreo procedură de implemenatre nouă, sub formă de draft în consultare publică.

Parallax

Vizualizari
13847
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri