Claudiu Zamfir

Mega-fonduri de 9 miliarde dolari, pentu companii tech, de la un mare investitor în Facebook, Instagram, Airbnb

Thumbnail

Firma americană de investiții Andreessen Horowitz (a16z), cunoscută pentru investițiile sale în Facebook, Instagram sau Airbnb, a anunțat vineri că a strâns 9 miliarde de dolari, prin trei fonduri pe care le administrează, pentru a acorda finanțări de capital de risc startup-urilor și altor companii de tehnologie.

Cei 9 miliarde de dolari sunt distribuiți în 3 fonduri:

  • Bio - 1,5 miliarde dolari. Fondul Bio este destinat în principal startup-urilor care dezvoltă tehnologii în sectorul sănătății oamenilor și animalelor (health-tech, med-tech). Aici este un ghid privind acest fond.
  • Venture - 2,5 miliarde dolari.  Prin fondul Venture, ar urma să fie finanțate startup-uri de tehnologie la început de drum early stage, așa cum a anunțat anterior firma de investiții.
  • Growth - 5 miliarde dolari. Fondul Growth este destinat companiilor în stadiu de dezvoltare mai avansat, în principal companii tech care se află deja în porofoliul Andreessen Horowitz.

Banii anunțați vineri se adaugă celor două fonduri de investiții lansate anul trecut de Andreessen Horowitz:  Crypto Fund III - cu 2,2 miliarde de dolari pentru startup-uri din zona criptomonedelor, și Seed  - cu 400 de milioane de dolari pentru startup-uri în stadiu incipient.

Andreessen Horowitz este una dintre cele mai puternice firme de investiții din Silicon Valley. Printre altele, a acordat finanțări timpurii și decacorului american Databricks, care are și doi IT-iști de origine română printre co-fondatori.

În Europa, a finanțat, printre altele, platforma fintech Wise, care s-a lansat recent la Bursa de la Londra.

De asemenea, Andreessen Horowitz a acordat investiții timpurii unor startup-uri care între timp au ajuns giganți tech: Facebook, Instagram, Airbnb, Stripe.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1230
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri