Claudiu Zamfir

Fond de 400 milioane dolari pentru startup-uri tech, lansat de un investitor Facebook, Instagram, Airbnb

Thumbnail

Firma americană de investiții Andreessen Horowitz, cunoscută pentru investițiile sale în Facebook, Instagram, Airbnb, Stripe, a lansat vineri un fond de 400 de milioane de dolari, pentru a acorda finanțări de capital de risc startup-urilor de tehnologie aflate în stadiu incipient.

Noul fond a16z se va concentra pe investiții de tip seed, a precizat firma din Silicon Valley. În mod obișnuit rundele de finanțare de tip seed sunt de ordinul sutelor de mii de dolari, până la 2 milioane de dolari.

În mod normal, Andreessen Horowitz caută startup-uri de software, dar din acest fond seed vrea să acorde investiții și în alte zone tech.

Pe lângă bani, startup-urile selectate vor primi și acces la training, îndrumare, asistență la angajări, design de produs, marketing, contacte cu potențiali clienți.

Andreessen Horowitz este una dintre cele mai puternice firme de investiții din Silicon Valley. Printre altele, a acordat finanțări timpurii și decacorului american Databricks, care are și doi IT-iști de origine română printre co-fondatori.

În Europa, a finanțat, printre altele, platforma fintech Wise, care s-a lansat recent la Bursa de la Londra.

Parallax

Vizualizari
472
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri