Claudiu Zamfir

De luni, 13 septembrie 2021, se pot pune bani la Fidelis. Dobânzile oferite populației

Thumbnail

În perioada 13 septembrie - 01 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, vor putea subscrie prin BT Capital Partners & Banca Transilvania și alte bănci partenere, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% și respectiv de 3,75%, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

"Ministerul Finanțelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populației prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie să știe ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase și este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât și în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câștigurile de capital și a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanțelor își reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opțiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanțare a statului", a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Titlurile de stat FIDELIS se listează la Bursa de Valori București.

Cele 3 bănci partenere sunt: BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Societe Generale.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor (www.mfinante.gov.ro) și instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.rowww.brd.ro/mfp; www.bvb.ro).

Parallax

Vizualizari
3982
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri