Claudiu Zamfir

Cluj: Tineri cu posibilități materiale reduse primesc meditații și consiliere psihologică pentru a intra la facultate sau postliceală

Thumbnail

Tineri cu posibilități materiale reduse, din județul Cluj, pot primi meditații la diferite materii școlare, ajutor la teme, consiliere psihologică și asistență socială pentru ca apoi să poată intra la facultate sau la școli postliceale, într-un proiect privat, cu rol în dezvoltarea pieșei locale a muncii. 13 dintre tinerii sustinuți în proiectul Clujul Are Suflet au intrat acum la facultate sau la școala postliceală, a anunțat, marți Banca Transilvania, care realizează acest proiect.

Cei 13 tineri vor studia în domenii precum: stiinte economice, informatica, inginerie, psihologie, arte, sanitar şi turism.

Fundația Clujul Are Suflet, un proiect al BT, ajută tineri cu vârste între 14 și 20 de ani, care provin din medii sociale cu probleme, să își continue școala, să obțină note mai bune, să se pregatească pentru o meserie și să găsească un loc de muncă.

Tinerii beneficiază de:

  • asistență psihopedagogică,
  • monitorizarea evoluției scolare,
  • meditații la diferite materii și ajutor la teme,
  • asistență socială,
  • consiliere psihologică și psihoterapie,
  • consiliere medicală și educație pentru sănătate,
  • programe pentru orientarea în cariera și  dezvoltare personală.

Prin diverse activități la centrul de zi al fundatiei, în Cluj-Napoca, adolescenții au acces la o sală de calculatoare conectate la internet. Ei au oportunitatea de a face parte din piese de teatru, de a participa la concursuri, activități sportive, jocuri de societate, ateliere de creație și excursii. Tinerii beneficiază de transport gratuit, pentru a ajunge ușor la centru după școală,  și de o masa caldă.

În cei aproape 10 ani de activitate, Clujul Are Suflet – cel mai mare proiect de responsabilitate socială al Bancii Transilvania - a susținut aproximativ 2.000 de tineri. Dintre aceștia, peste 200 au promovat bacalaureatul, 130 sunt acum studenti sau au terminat facultatea, 250 au absolvit cursuri de calificare profesionala, iar peste 400 au fost ajutati sa isi gaseasca un loc de munca.

Parallax

Vizualizari
209
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri