News.ro

Cluj: Noi investitori pentru startup-uri IT

Thumbnail

La Cluj-Napoca s-a lansat oficial Fortech Investments, o divizie de investiții în startup-uri și alte firme IT, aceasta acordând deja o primă finanțare, de 400.000 de euro unei platfrome românești de telemedicină.

Fortech Investments funcționează ca  divizie de investiţii a firmei românești de software Fortech Group și va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriere a companiei - scrie agenția de presă News.ro.

Divizia de investiții a fost înregistrată legal în luna mai 2021. Fondatorii săi sunt liderii Fortech: CEO-ul companiei IT, Călin Văduva (prin firma sa Cmm Lead Investment SRL), Dan  Alexandru Petric, Olivian Daniel Tofan, Mihai Ștefan Calinici, Marius Vanca, Ana Silvia Banabic (conform datelor oficiale colectate de Listafirme.ro).

Noul vehicul de investiții Fortech a fost inaugurat printr-o investiție de 400.000 de euro acordată startup-ului clujean de telemedicină Telios Care, în cadrul unei runde de investiții mai mari, care ajunge la 700.000 de euro cu participarea altor investitori.

În schimbul celor 400.000 de euro, Fortech reține 9% din Telios și devine cel mai mare investitor platforma de telemedicină.

În cadrul acesteu runde de investiții, startup-ul Telios Care a fost estimat la o valoare totală de 6,3 milioane de euro.

Ce face Telios cu banii de la investitori

În urma noii finanţări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât şi în regiune. Astfel, firma vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru anul 2021, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii.

Telios Care susține că în anul 2020 a avut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată ţara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

„La Fortech, suntem susţinători ai dezvoltării industriei de sănătate, prin serviciile noastre de software development. Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est”, a spus Valentin Filip, managing director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori.

Startup-ul a fost fondat, în anul 2017, de un antreprenor american stabilit la Cluj, Philip Choban, alături de doi cofondatori români: Lucian Coșoi și Adrian Danciu.

„Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech; prin divizia lor de investiţii, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acţiuni în direcţia de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale şi de Est”, a spus Philip Choban, CEO Telios Care.

Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels, cele 3 organizaţii implicându-se activ în atragerea noii finanţări, dar şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare.

Anterior, startup-ul de telemedicină a mai ridicat două runde de finanţare:

  • Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate.
  • Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.
Parallax

Vizualizari
773
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri