Claudiu Zamfir

75 milioane EUR pentru startup-uri IT din zona noastră, printr-un fond lansat cu susținerea fondatorilor UiPath și Avast

bancnote-euro-computer-dreamstime

Firma de investiții cehă Credo Ventures, care finanțează startup-uri de tehnologie din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, a lansat un nou fond de venture capital, de 75 de milioane de euro.

Acesta este cel de-al patrulea fond de investiții lansat de Credo Ventures, potrivit anunțului său oficial de pe LinkedIn. Compania de investiții pragheză a menționat că printre investitorii care susțin noul său fond se numără și fondatorii companiei româno-americane UiPath, producătorului ceh de soluții antivirus Avast și magazinului online ceh Rohlik, dar nu a precizat dacă în cazul UiPath este vorba despre Daniel Dines sau co-fondatorul său, Marius Tîrcă, ori despre ambii.

Zilele trecute, noul fond al Credo a finalizat campania de atragere de investitori, însă până acum a efectuat deja 9 investiții în startup-uri.

Fondul acordă în principal investiții pre-seed, de ordinul sutelor de mii de euro, până la runde de serie A, de până la 5 milioane de euro. Pe țări, praghezii investesc mai ales în startup-uri din: Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Printre altele, Credo Ventures a investit în companii cu fondatori români precum: UiPath, TypingDNA și Brainient.

Credo Ventures are birouri în Cehia (Praga) și în Polonia (Cracovia).

Parallax

Vizualizari
850
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri