Claudiu Zamfir

Tranzacție imensă în IT: Compania cehă Avast, preluată de Norton

Thumbnail

Tranzacție imensă pe piața de softuri antivirus: americanii de la NortonLifeLock urmează să preia compania cehă Avast, într-o tranzacție în bani și acțiuni.

În acordul de fuziune anunțat, marți, de cele două companii de cybersecurity, Avast este evaluată la 8,1 - 8,6 miliarde de dolari. Acționarii companiei pragheze urmează astfel să priemască bani și acțiuni Norton nou-emise, în urma fuziunii.

Noua companie va deservi peste 500 de milioane de utilizatori și circa 40 de milioane de clienți direcți, la nivel mondial.

Având în vedere că Norton este listată la bursa Nasdaq de la New York, și compania rezultată din fuziune se va tranzacționa pe această piață.  După finalizarea fuziunii, compania combinată va avea sediu dual, în Cehia (la Praga) și în SUA (la Tempe, statul Arizona). Gigantul cybersecurity rezultat va avea „prezență semnificativă în Cehia” - au precizat părțile.

Actualul CEO al NortonLifeLock, Vincent Pilette, și directoarea financiară (CFO), Natalie Derse, își vor menține funcțiile și în urma fuziunii.

De partea cealaltă, CEO-ul Avast, Ondřej Vlček, urmează să devină președinte al NortonLifeLock și membru al board-ului directorilor companiei. De asemenea, Pavel Baudiš, cofondator al Avast, va fi numit director independent în cadrul board-ului NortonLifeLock.

Aceasta este a doua tranzacție de acest fel făcută de NortonLifeLock în Europa, în mai puțin de un an. În decembrie 2020, americanii au cumpărat antivirusul german Avira, de la fondul de investiții Investcorp, din Bahrain, pentru suma de 360 de milioane de dolari, în bani.

Avast a fost fondată, sub formă de cooperativă, în anul 1988, în Cehoslovacia comunistă, de către programatorii Pavel Baudiš și Eduard Kučera. Cooperativa lor se numea Alwil, iar Avast era numele softului antivurus pe care l-au realizat. În prezent, compania Avast este listată la Bursa de la Londra și la Bursa de la Praga. În 2020, a avut venituri de aproape 893 milioane dolari.

De partea cealaltă, NortonLifeLock a avut venituri de aproape 2,5 miliarde de dolari, anul trecut. Compania, care s-a numit Symantec Corporation până în 2019, a fost fondată în anul 1982, de Gary Hendrix.

Parallax

Vizualizari
330
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri