Claudiu Zamfir

Antivirusul Norton cumpără Avira. Proprietarii arabi fac profit considerabil, în pandemie

Thumbnail

Fondul de investiții Investcorp, din Bahrain, reușește o afacere profitabilă în pandemie: în aprilie 2020 a cumpărat compania germană de securitate cibernetică Avira, iar acum o vinde la preț dublu americanilor de la NortonLifeLock.

Compania americană NortonLifeLock, cunoscută pentru antivirusul Norton, a anunțat luni că va cumpăra Avira pentru suma de 360 de milioane de dolari, într-o tranzacție în numerar.

Prin această achiziție, Norton va ajunge la 1,5 milioane de clienți plătitori și își va îmbogăți platforma Norton 360 cu soluții și capabilități Avira. Norton 360 este o platformă freemium (oferă și servicii gratuite, cu opțiuni avansate, premium contra cost).

Tranzacția ar urma să fie finalizată în ultima parte a anului 2021, în funcție de avizele necesare din partea autorităților de reglementare a piețelor.

Reamintim că, în urmă cu 8 luni, Avira a fost achiziționată de fondul de investiții Investcorp, din Bahrain, pentru suma de 180 de milioane de dolari.

Cunoscută pentru antivirusul său popular și în România, compania germană, cu sediul central la Tettnang, a fost fondată în anul 1986, de antreprenorul Tjark Auerbach.

În România, Avira este prezentă prin firma sa locală, Avira Soft SRL, înființată în anul 2004, la București. În anul 2018, firma bucureșteană a avut un număr mediu de 146 de angajați. În 2019, firma a avut venituri totale de 40,4 milioane de lei și profit de 1,8 milioane de lei, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor.

Parallax

Vizualizari
1524
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri