Denisa Crăciun

Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă, o nouă investiție într-un startup IT

Thumbnail

Un startup de securitate cibernetică din Serbia a obținut o finanțare de 1,4 milioane de dolari, de la fondatorii UiPath Daniel Dines și Marius Tîrcă, în calitate de business angels.

Runda de finanțare seed a fost condusă de fondul de investiții Credo Ventures, cu participarea Earlybird Digital East Fund.

Trickest, fondată la sfârșitul anului 2019 de Nenad Zarić și Mihailo Tomić, are de gând să investească banii în configurația, coordonarea și gestionarea automată a sistemelor cu care operează.

Scopul companiei este de a ușura testarea securității cibernetice, spre deosebire de metodele tradiționale care funcționează greu.

Trickest este condusă de o echipă formată din programatori tineri, din Serbia, care s-au ocupat cu vânătoarea de tip bug bounty.

„Ideea de a crea Trickest a venit din frustrare și experiența reală”, spune Nenad Zarić, unul dintre fondatori. El susține că „în calitate de inginer de securitate și vânător de bug-uri, m-am trezit pierzând nenumărate ore cu instrumente deconectate, scripturi și cu configurarea repetitivă a infrastructurii.”

Miliardarul Daniel Dines, considerat ce mai bogat român, se remarcă și ca investitor foarte activ în companii de tehnologie și imobiliare:

  • A participat la o rundă de investiții de 2,5 milioane de euro primită de startup-ul românesc FameUP, joi.  
  • În 2021, printr-o firmă pe care o controlează, a cumpărat 5% din dezvoltatorul imobliar bucureștean One United Properties.
  • În iunie 2021 a participat la o rundă de investiții de 28,5 milioane de euro într-un startup de servicii medicale asistate de tehnologie digital.
  • În februarie 2021, a investit în startup-ul german Luminovo (software as a service pentru companii).
  • În aprilie, 2020, Dines a participat la o rundă de investiții de 2,75 milioane de dolari într-un startup IT din Cehia, Resistant AI, alături de Seedcamp și Credo Ventures (alt mare fond care a investit în UiPath). Dines investește și prin intermediul Seedcamp, un important fond de investiții early-stage londonez, căruia i s-a alăturat, în 2020.
Parallax

Vizualizari
3032
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri