Claudiu Zamfir

TechCrunch: Un român și-a făcut un startup de depistare a cancerului de prostată și a strâns finanțare de 4 milioane de dolari

Thumbnail

Un tânăr, care a studiat Calculatoare și Matematică Aplicată la Universitatea Spiru Haret din București, și-a făcut un startup ce oferă pachete de depistare a cancerului de prostată în SUA și a obținut o investiție de 4 milioane de dolari, potrivit publicaței americane TechCrunch.com.

Runda de investiții a fost acordată de Accomplice, un fond de capital de risc axat pe zona de tehnologie în sănătate.

Emi Gal (31 de ani) trăiește acum la New York, unde este CEO al startupului Ezra. Potrivit TechCrunch, firma medtech vrea să faciliteze, prin intermediul tehnologiei, accesul bărbaților la procedurile de depistare a cancerului de prostată cu ajutorul imagisticii cu rezonanță magnetică (MRI). Startupul românului cumpără angro sloturi de screening MRI și utilizează inteligența artificială (AI) pentru scanare, scrie publicația americană.

Emi Gal este deja un antreprenor în serie în lumea startupurilor de tehnologie. În 2006, când avea doar 19 ani, el a fondat și startupul Braineint, axat pe publicitate prin clipuri video interactive, difuzate pe internet. Și acel startup a reușit să obțină finanțări de 4 milioane de dolari, printre investitori numărându-se fondul de capital de risc praghez Credo Ventures, Atlas Venture, Estag Capital, Sherry Coutu și Dave McClure de la fondul de investiții early stage 500 Startups.

În 2016, Brainient a fost vândut unei companii britanice, Teads.

Parallax

Vizualizari
3087
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri