“Premianții” Europei la creștere economică, dar cu multe semne de întrebare în ceea ce priveşte nivelul de trai şi afacerile - webPR

Am înregistrat o creştere economică mai mare decât majoritatea ţărilor eurpene, într-un context marcat de incertitudine – tot mai mulţi şomeri, în timp ce patronii se plâng de lipsa forţei de muncă,  şcolile nu pregătesc elevii pentru joburile viitorului, dar oricum mulţi preferă un loc de muncă la stat, atâta vreme cât mediul privat se luptă cu o predictibilitate la cote alarmant de joase.

 
 

Toate turbulenţele politice au avut un impact imens aspupra spritului antreprenorial, iar acest lucru este demonstrat de cifre: numărul de firme nou înfiinţate a scăzut anul trecut, iar începutul acestui an suspendarea activității economice a afacerilor din România se află la cel mai mare nivel din ultimii 4 ani, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

În 2017, am trăit cu toții aceeași realitate dominată de paradoxuri.

 
 

  • Cum se face că suntem “premianții” Europei la creștere economică, dar predictibilitatea pentru mediului de afaceri este la cote alarmant de joase?

  • Cum se face că importăm forță de muncă, când avem peste 4 milioane de români care aleg în continuare să trăiască altundeva decât acasă?

  • De ce continuăm să educăm tinerii ca și până acum când cele mai multe studii ne arată ca joburile viitorului nu au aproape nici o corelație cu ceea ce se predă în prezent?

Între timp, antreprenorii și executivii români se perfecționează în stins incendii, în loc să facă ce știu și la ce sunt buni: să producă valoare, să inoveze și să dezvolte afacerile.

Însă, perioadele de schimbare masivă sunt o mare oportunitate – spunea omul Florin Talpeş, fondatorul Bidefender, citat de StartupCafe. Cum putem putem transforma handicapul într-o opurtunitate? Este iarăşi una dintre multele întrebări la care antreprenorii români cu experienţă caută răspuns.

O mare parte dintre ei se vor reuni la mijlocul lunii martie, la Romanian Business Leaders Summit,  pentru a discuta despre momentele care ne-au adus în punctul în care suntem astăzi: ca oameni, ca societate și ca business.