Claudiu Zamfir

RO e-Factura: Antreprenorii din Consiliul IMM cer prelungirea perioadei de neaplicare a amenzilor până pe 31 decembrie 2024

ro-e-factura.jpg

Antreprenorii membri ai Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) urmează să se întâlnească, marțea viitoare, cu premierul Marcel Ciolacu, solicitând prelungirea perioadei de grație în care nu se aplică amenzi pentru abaterile firmelor de la obligațiile privind sistemul informatic RO e-Factura până la 31 decembrie 2024.

În prezent, nu se aplică amenzi pentru neîncărcarea facturilor în sistemul RO e-Factura până pe 31 martie 2024, dar antreprenorii IMM vor prelungirea acestei perioade de grație până la finalul anului 2024.

„Solicităm prorogarea până la 31 decembrie 2024 a termenelor de neaplicare a sancțiunilor privind neîncărcarea facturilor la termen, respectiv înregistrearea facturilor neprimite prin RO e-Factura. Solicităm campanii de informare a antreprenorilor cu privire la această e-Factură. (...) Solicităm și tutoriale pentru a informa mai clar întreprinzătorii, campanii de informare, îmbunătățirea platformei, pentru că sunt foarte multe probleme” - a declarat, vineri, într-o conferință, președintele Consiliului IMM, Florin Jianu.

Organizația patronală IMM solicită și ajutoare din partea statului, sub forma unor vounchere, pentru firme, pentru acoperirea unor cheltuieli cu soluțiile digitale de conformare la sistemul RO e-Factura.

„Am propus și să avem marți o întâlnire cu premierul României în care o să-i propunem un program de vouchere de digitalizare prin care întreprinzătorii să-și poată susține o parte din costurile cu ceea ce înseamnă conformarea cu e-Factura. (...) Solicităm ca ANAF și Ministerul de Finanțe să vină și cu analize de impact cu ceea ce au constat dânșii. Dacă aceste analize nu s-au făcut înainte, măcar să vedem post factum, la o lună, trimestrial măcar să vedem aceste analize și poate și propuneri de îmbunătățire a aplicabilității acestor modificări” - a mai spus Jianu.

Potrivit unui chestionar online derulat de CNIPMMR, 6 din 10 întreprinzători au menționat costurile ridicate pentru conformarea firmelor la sistemul RO e-Factura.

Parallax

Vizualizari
4945
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Radu
Singurii castigatori sunt cei 2-3 fosti generali de securitate care au firme de vand semnaturi digitale. Restul pierzatori de timp si de bani, si privati si de stat. Unde e propunerea de anularea a sistemului, ca si Polonia?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri