Redactia StartupCafe.ro

ANAF anunță data pentru noi rambursări de TVA către firme, în 2022

Thumbnail

Președintele ANAF, Lucian Heiuş, susține că instituția sa nu mai are întârzieri la rambursarea TVA către firme și anunță noi returnări din taxă.

„Încasările lunii iulie au fost în valoare de 37,14 miliarde de lei, iar încasările lunii iulie 2021 au fost de 30,87 de miliarde de lei, deci practic un plus de încasări faţă de luna iulie 2021, de 6,27 miliarde de lei, iar TVA-ul restituit în luna iulie a fost în valoare de 3,6 miliarde de lei. Practic, astăzi ANAF-ul a dus rambursările de TVA la zero zile întârziere. Nu mai există nicio decizie de rambursare a TVA-ului care să nu fie rambursată. În data de 10 vom face selecţia naţională aşa cum ştiţi că este procedura pentru luna august şi vom face restituirea probabil în 29 august, pentru deciziile care apar în această perioadă”, a declarat, luni, Heiuş, citat de News.ro.

El a menţionat că în luna mai întârzierea la rambursarea TVA-ului era de două miliarde de lei.

„A fost un efort foarte mare, dar am ţinut foarte mult ca sa ducem acest TVA la zero zile. Ştiţi că se poate rambursa la 30 sau la 45 de zile, cum prevede legea. În luna mai aveam o întârziere de două miliarde de lei. Un efort al colegilor mei de la ANAF şi le mulţumesc pe această cale. Am reuşit să aducem această activitate de rambursare a TVA-ului la zero zile întârziere. Este normal ca statul să îşi facă şi datoria de a rambursa sumele pe care contribuabilii le au de primit de la bugetul de stat şi acesta va fi ritmul în care vom merge de acum încolo”, a mai transmis şeful ANAF.

Peste 2 milioane EUR nedeclarați de o persoană din Iași

Şeful ANAF s-a referit și la campania sa de impozitare a persoanelor fizice care nu și-ar fi declarat anumite venituri.

„În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi. Creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei. Creanţa stabilită, respectiv impozitul pe care ar trebui să îl plătească, este în valoare de 3,5 milioane de lei.

În Bucureşti, la un contribuabil, diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţă stabilită a fost de un milion de lei, iar în Buzău, la un alt contribuabil, diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferenţe şi impozite stabilite pe care le au descoperit colegii mei în luna iulie. Deci practic, în această activitate, în luna iulie, 5,9 milioane de lei au fost identificaţi şi urmează să fie achitaţi sau recuperaţi către bugetul de stat”, a declarat Lucian Heiuş, într-o conferință de presă.

Parallax

Vizualizari
1969
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 897
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri