CZ

Un startup care inoveaza in jocul de sah, premiat la Budapesta

Imagine principala
Un startup care inoveaza in jocul de sah, premiat la Budapesta
Un startup unguresc sustine ca aduce o inovatie in milenarul joc de sah, iar pentru asta a obtinut un premiu la o competitie de business de la Budapesta, la care se calificasera in finala si doua startupuri romanesti, au anuntat, miercuri, organizatorii, intr-un comunicat remis StatupCafe.ro.
 
Premiul cel mare al competitiei Blastoff de la Budapesta, o investitie de 150.000 de euro de la investitori de tip business angels, a revenit insa unui startup croat din domeniul inteligentiei artificiale si al chimiei.

Micuta firma Chempass, din Croatia, a dezvoltat o tehnologie de inteligenta artificiala pentru sinteza virtuala, proiectarea compusilor noi si schimbul de cunostinte de chimie - isi motiveaza Blastoff alegerea castiatorului. Conform planurilor startupului, softul va fi disponibil din  aceasta vara.

De asemenea, starupul din Ungaria Kontra Chess (foto cu echipa premiata) a venit cu o noua abordare a sahului, dupa mai bine de 1.500 de ani de istore a acestui joc atat de popular in toata lumea. Folosind un sistem unic de pariere in-play, le aduce jucatorilor de sah o experienta mai edificatoare si mai dinamica - arata Blastoff.

Cu aceasta mica revolutie adusa in jocul de sah, startupul maghiar a luat  doua premii speciale: un program de dezvolare Launchpad, de o saptamana, furnizat de Google, si un serviciu de comunicare integrat, de sase luni, de la o companie de profil.Printre cele 10 startupuri finaliste la Budapesta s-au aflat si doua echipe romanesti:


  • Fishpointer, o platforma  prin care se pot pune la dispozitie locuri de pescuit sportiv.
  • CareToPets un startup prin care stapanii de animale de companie care pleaca in calatorii isi pot gasi on-line o persoana care sa stea cu animalele respective.

Potrivit Blastoff, peste 100 de startupuri si echipe cu idei de afaceri inovatoare s-au inscris pentru maratonul de pitch de la Budapesta, care s-a desfasurat sambata.

Desi competitia se adreseaza in principal startupurilor din Europa Centrala si de Est, au concurat si echipe din India sau Marea Britanie.
Vizualizari
81
Conţinut
Adauga comentariu