Ovidiu Popica

Job-uri in IT. Un startup american cauta minim 200 de candidati. Salariul lunar brut: 2.500-16.500 USD

Imagine principala
Job-uri in IT. Un startup american cauta minim 200 de candidati. Salariul lunar brut: 2.500-16.500 USD
Un startup din Statele Unite care lucreaza de la distanta cu programatori IT din Romania recruteaza minim 200 de colaboratori romani carora le poate oferi salarii brute de la 2500 de dolari pe luna, potrivit unei informari transmise Startupcafe.ro. Compania estimeaza ca va plati celor 100 de colaboratori cu care lucreaza deja in Romania, 4 milioane de dolari doar anul acesta. In functie de competente, specializarile in programare dar si de abilitatile de a coordona proiecte IT, salariul oferit de companie poate ajunge si la 16.500 de dolari pe luna.

Crossover este un startup american, infiintat in 2014, care isi propune sa fie legatura dintre marile companii americane si profesionisti din intreaga lume dar mai ales din sectorul IT. Modelul promovat de companie este lucrul 100% la distanta, sau ”remote”, cum i se mai spune in industrie. Startup-ul a dezvoltat o platforma care poate fi utilizata atat de cei care cauta de lucru dar si de colaboratori sau account managerii Crossover, pe de o parte, precum si de reprezentanti ai clientilor companiei, pe de alta parte.

Cum cererea de programatori talentati si cu experienta solida este in crestere compania a inceput sa recruteze si in Romania unde lucreaza deja cu 100 de oameni care colaboreaza ”de acasa”. Sorin Zavelita, Country Manager Crossover in Romania spune ca, in umatoarele luni, va incerca sa recruteze minim 200 de profesionisti de top din IT pentru care oferta de salariu pleaca de la 2500 de dolari pe luna, suma bruta. ”Un profesionist care ajunge sa ocupe o pozitie de top, la nivel executiv de pilda, incaseaza deja, lucrand din Romania chiar si 16.500 de dolari brut pe luna. Ne propunem sa ajungem la 1000 de oameni, desi nu va fi usor”, adauga reprezentantul Crossover.    

Compania afirma intr-o informare transmisa StartupCafe ca are un model de business unic bazat pe asigurarea acelorasi conditii de munca, inclusiv aceeasi remuneratie, in mod transparent pentru profesionistii care doresc sa valorifice oportunitatile existente la nivel mondial pentru a-si dezvolta cariera, indiferent de locatia acestora. ”Crossover ofera colaboratorilor din intreaga lume, inclusiv din Romania, salarii brute cuprinse 30.000 si 200.000 de dolari pe an, strict pe baza competentelor profesionale dovedite in timpul procesului riguros de testare.”

Sorin Zavelita mai spune ca pozitiile platite cu salarii mai mari implica responsabilitati si calitati de lider semnificative, iar veniturile cresc pe masura ce colaboratorii sunt mai bine pregatiti din punct de vedere tehnic. Startup-ul american estimeaza in acest an, va plati celor cu care lucreaza in Romania 4 milioane de dolari.

Platforma dezvoltata de startup-ul american selecteaza candidatii cu ajutorul unor algoritmi si scenarii care testeaza competentele cerute pentru pozitia la care se aplica. In acelasi timp, colaboratorii companiei se pot auto-evalua pe baza unor date detaliate privind performantele profesionistilor cu competente similarentru imbunatatirea continua a propriilor rezultate. De cealalta parte, o aplicatie de tip ”market-place” da clientilor posibilitatea de a selecta profesionistii cu anumite competente, disponibili sa lucreze la noi proiecte.

Crossover afirma ca lucreaza cu peste 1.500 de oameni din 85 de tari diferite care lucreaza ”full-time” de oriunde. Compania spune ca se extinde rapid pentru ca cererea clientilor continua sa creasca in conditiile in care echipele formate datorita modelului de business promovat de Crossover ridica cu 50% performantele echipelor si reduce costurile la jumatate.

”Evolutia sectorului IT din ultimii 10 ani a determinat schimbari majore in modelul de afaceri al companiilor din majoritatea sectoarelor economice. Presiunea tehnologiei se resimte semnificativ si pe piata muncii. Oamenii isi doresc tot mai multa flexibilitate, stimulente financiare si indatoriri diversificate care sa le permita sa se dezvolte profesional. Talentul si competentele nu au legatura cu locatia geografica.

Ne dorim sa ajungem la 1.000 de colaboratori in Romania, inclusiv 200 de persoane cu pregatire la cel mai inalt nivel in domeniul IT. Platforma Crossover ne permite nu doar sa selectam cei mai buni profesionisti, ci si sa le oferim acestora instrumente si traininguri care sa le asigure o cariera pe termen lung in cadrul companiei”, afirma Andy Tryba, CEO si Fondator Crossover.

Ce pozitii sunt disponibile, ce specializari si la ce bani
Parallax

Vizualizari
1696
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
suna bine, dar... interesati-va despre conditiile de munca din Crossover inainte sa publicati reclama gratuita (sau ne-gratuita). Ma refer la programul de lucru, presiunea, monitorizarea prin webcam, plata in functie de prezenta in fata calculatorului, politica de concedii sau absente pentru motive personale, comunicarea din interiorul echipei sau modul in care sunt motivati "angajatii". Adica prezentati si dezavantajele, nu doar partea roz.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri