RA

Proiecte tehnologice pentru agricultura si sanatate - castigatoare la programul de pre-accelerare Innovation Labs 2016

Imagine principala
Proiecte tehnologice pentru agricultura si sanatate - castigatoare la programul de pre-accelerare Innovation Labs 2016
Serafim, ENTy si TRusT sunt castigatorii premiilor "Best Business",
"Best Product" si "Best Pitch" in cadrul  Innovation Labs 2016,
programul de mentorat si dezvoltare pentru tinerii pasionati de
tehnologii creative si antreprenoriat. Cele patru echipe au dezvoltat
proiecte IT dedicate domeniilor agriculturii si celui medical.


Premiul "Best Business", decernat de Mihai Tudor, Vice-presedinte al Romanian American Foundation, a fost castigat de echipa Serafim, ce sustin o agricultura de precizie prin monitorizarea starii culturilor. Apeland la senzori, la drone si la solutii de ultima ora de comunicatie la distanta, Serafim culege si transmite date in timp real privind parametrii de aer si sol pe suprafete intinse, elaborand si harti aeriene ale suprafetelor agricole. Serafim permite fermierilor sa reactioneze rapid la evolutiile de pe teren, reducand costurile precum si consumul de pesticide.

Premiul "Best Product" a fost inmanat de catre Mihnea Costoiu, Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, echipei ENTy. Observand ca echipamentul actual utilizat in consultatiile ORL pentru diagnoza problemelor de echilibru este foarte greoi si costisitor, ENTy propune un dispozitiv medical portabil de dimensiuni reduse, ieftin, care genereaza informatii numerice ce sustin o diagnoza precisa si o urmarire a evolutiei pacientilor. ENTy dezvolta si un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii si prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.

Echipa TRusT a castigat premiul "Best Pitch", decernat de Ioana Petrescu. TRusT dezvolta o platforma web prin care micii producatori agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-si desface  produsele in hipermarketuri. Solutia propusa apeleaza la comunicarea prin SMS, pentru a fi usor accesibila tuturor agricultorilor interesati.

La Demo Day au urcat pe scena 31 de echipe dintre cele 49 care au fost selectate in programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara, din martie 2016. La cele 4 Hackathoane s-au inscris peste 350 de tineri, echipele selectate au ramas sa lucreze dupa amiaza si peste noapte la realizarea unui prototip viabil si persuasiv, prezentat in a doua zi a evenimentului. Cele mai convingatoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece in a doua etapa a Innovation Labs - perioada de mentorat si dezvoltare a prototipului initial catre un produs care sa combine excelenta tehnica si orientarea catre nevoile reale ale utilizatorilor.
Timp de aproape trei luni, echipele au participat saptamanal la workshop-uri si intalniri cu mentorii, specialisti in domeniul tehnologiei si antreprenori de top, lucrand la dezvoltarea si rafinarea produselor lor.

Innovation Labs 2016 este un program organizat de catre Tech Lounge, Simplon, Fundatia Comunitara Sibiu si Banat IT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation si al partenerilor: Microsoft, Intel Software, Adobe, IXIA, Ericsson, Bloomberg, Cisco, Flashnet, Fortech, Biblioteca Nationala a Romaniei, Aqua Carpatica, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), impreuna cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si Universitatea de Vest din Timisoara.
Parallax

Vizualizari
43
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri