Raluca Abrihan

O treime dintre companiile din Romania nu au un plan de rezerva cand vine vorba de atacuri cibernetice - studiu

Imagine principala
O treime dintre companiile din Romania nu au un plan de rezerva cand vine vorba de atacuri cibernetice - studiu
Circa 28% dintre companiile din Romania raman descoperite in caz de atac cibernetic, dar 72% dintre ele sustin ca au un plan de back-up, potrivit unui studiu Intel. 82% dintre companii nu au avut probleme de securitate in ultimele sase luni, 14% au avut pana la trei cazuri si 4% peste trei. De asemenea, nicio companie nu a pierdut datele in timpul unei probleme de securitate in ultimele 6 luni.

Studiul Intel a fost realizat in perioada 7 aprilie - 2 mai 2016 pe un esantion de 50 de companii cu peste 150 de angajati. La interviuri au participat manageri/directori IT, Chief Information Officers si membri ai consiliul de conducere IT, manageri/directori de telecomunicatii. Companiile activeaza in domenii precum productie, business, retail, sectorul public, transport sau altele.

Circa 56% dintre managerii intervievati considera ca nivelul de securitate IT este ridicat in companiile in care lucreaza si 52% dintre ei considera ca in urmatorii doi ani investitiile in securitatea IT vor creste, mai arata sursa citata.

Chiar daca cele mai comune metode de autentificare sunt parolele sau parolele insotite de masuri aditionale, metodele biometrice sunt vazute ca fiind cele mai sigure. De aceea, datele biometrice pot reprezenta viitorul in securitatea IT.

Potrivit studiului, 46% dintre managerii intervievati sustin ca folosesc doar o parola pentru autentificare, 36% folosesc parola si o metoda aditionala, 6% folosesc parola si alte doua metode de autentificare si 12% o alta metoda.

Studiul Intel a aratat ca 40% dintre managerii intervievati considera metodele biometrice drept cele mai sigure mijloace de autentificare, 24% parola, 18% smartcard-ul, 4% codul PIN si 14% o alta metoda.

De asemenea, companiile mari arhiveaza datele la nivel central si seteaza politicile de securitate la nivel de companie. Astfel, 92% dintre companii arhiveaza datele la nivel central.

Politica de securitate este setata la nivel de companie de 82% dintre cele participante la studiu si de 18% la nivel de departament.

Folosirea cloud computingului in companiile mari nu este inca o practica, iar cei care o fac deja, folosesc in mare parte cloud privat. Doar 28% dintre companiile intervievate folosesc cloud computingul. Dintre acestea, 21% folosesc cloud public, 57% cloud privat si 21% cloud hibrid (public si privat), mai arata studiul Intel.

Parallax

Vizualizari
9
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri