Denisa Crăciun

Un startup din Cluj a fost premiat la o mare competiție europeană dedicată antreprenorilor tech

renergia

Un startup din Cluj, care activează în domeniul energiei și sustenabilității, a fost premiat la Central European Startup Awards, competiție europeană dedicată startup-urilor de tehnologie.

Renergia, startup românesc înființat în 2022, care a lansat o aplicație de sustenabilitate, a primit premiul „Best Newcomer 2023” la Central European Startup Awards, competiție care a reunit peste 5.000 de participanți, dintre care doar 100 au ajuns în finală, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Renergia este o aplicație care analizează consumul de energie în gospodării și generează estimări ale costurilor lunare și anuale aferente, oferind date despre potențialul de economisire la energia electrică și termică. Analiza realizată de aplicație se bazează pe un algoritm ce îmbină concepte de statistică și probabilitate cu algoritmi avansați, asistați de inteligență artificială.

Premiul „reprezintă o recunoaștere internațională a potențialului excepțional al Renergiei de a avea un impact pozitiv major pe termen lung, atât în societate, cât și în economia globală”, se mai arată în comunicat.

Competiția acoperă 18 țări și a devenit cel mai mare festival de startup-uri din regiune, având ca scop inspirarea, stimularea și recunoașterea antreprenoriatului în Europa Centrală. Renergia va reprezenta România și întreaga regiune la Global Startup Awards, eveniment programat pentru septembrie la Istanbul, Turcia, unde vor participa peste 70.000 de companii din peste 120 de țări.

„Rezultatele muncii noastre încep să se vadă, iar premiul reprezintă o validare regională extraordinară. Acesta completează o serie de distincții pe care proiectul le-a primit recent. Avem toate componentele necesare pentru succes, cu un plan bine elaborat și o viziune pe termen lung. Urmează o fază importantă pentru Renergia, iar în curând vom face un anunț major", a declarat Alexandru Mureșan, CEO Renergia. 

„Este esențial ca ecosistemul de inovare din România să valorifice rezultatele de cercetare atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Câștigarea acestui premiu reprezintă în primul rând o validare a expertizei cercetătorilor din echipa Renergiei", a adăugat coordonatorul științific al Renergia, Dan Doru Micu.

Conceptul startup-ului urmărește transformarea într-o aplicație one-stop-shop, facilitând interacțiunea între consumatori, eficiența energetică și sursele regenerabile de energie, precum și potențialii furnizori de produse și servicii, deschizând astfel un nou canal de distribuție pentru partenerii B2B.

„Cu o viziune pragmatică, atingerea neutralității climatice presupune considerarea tranziției energetice și a sustenabilității ca pe o oportunitate de afaceri. Prin intermediul aplicației noastre, dorim să oferim utilizatorilor un instrument de suport în procesul decizional și să integrăm produse și servicii de înaltă calitate.  Suntem, de asemenea, pregătiți să livrăm tehnologie în ecosistemele digitale ale partenerilor B2B, văzând aici o oportunitate imensă pentru maximizarea impactului la nivelul publicului B2C”, a adăugat Dacian Jurj, COO-ul Renergiei.

Parallax

Vizualizari
442
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri