Răzvan Tătaru

Listă: Ce produse au exportat IMM-urile românești în 2023 și în ce țări

TIR-uri în parcarea unui depozit

IMM-urile românești transportă între 2.000 și 5.000 tone de mărfuri pe lună, fiind efectuate 900 de transporturi lunar, potrivit unui raport.

România a înregistrat o creștere de 20% a cantității de mărfuri exportate către piețele externe în 2023 față de anul trecut, potrivit raportului DSV Road transmis, luni, StartupCafe.ro.

Ce mărfuri sunt exportate din România

  • produse alimentare;
  • articole de îmbrăcăminte și încălțăminte;
  • articole de industrie ușoară.

Cele mai multe mărfuri sunt exportate în Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria.

"Observăm o creștere semnificativă în exporturile IMM-urilor românești de la an la an. Acest lucru demonstrează nu doar abilitatea acestor companii de a se adapta mediului concurențial european, dar și dorința lor de a contribui la dezvoltarea economiei românești prin extinderea activității pe piețele internaționale ", declară Sergiu Iordache, Managing Director DSV Road.

Cel mai folosit tip de transport de către IMM-urile românești este transportul de tip grupaj, în proporție de peste 90%. Acesta permite transportarea cantității dorite de mărfuri, de la 10 kg la 3.000 kg per camion, alături de mărfurile altor firme. Numai 5% din întreprinderile mici și mijlocii închiriază un camion complet pentru transportul de mărfuri.

Pe locul următor se află transportul intermodal (rutier+feroviar), ales de IMM-urile din România pentru disponibilitatea capacității stabile de transport, pentru costurile mai puțin variabile comparativ cu cele de transport rutier, pentru capacitatea utilă de încărcare mărită și, în mod special, pentru impactul redus asupra mediului înconjurător.

Parallax

Vizualizari
571
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri