Denisa Crăciun

Înscrieri online la „Gala Societăţii Civile 2024”, competiție de proiecte sociale

aplicare-computer-deget-dreamstime

Se fac înscrieri online la o competiție de proiecte pe teme precum educație, artă, apărarea drepturilor individuale, incluziune social sau protecția mediului, la care pot participa, printre altele, asociațiile, fundațiile, agențiile de comunicare și companiile din România.

Înscrierile la competiția „Gala Societății Civile” 2024 se fac AICI, în perioada 7 februarie – 8 martie. Mai multe detalii despre găsiți AICI

Gala Societății Civile (GSC) este un proiect The Institute, care promovează activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România.

Calendarul celei de-a XXII-a ediții a competiției este următorul:

  • Înscrieri în competiția GSC: 7 februarie - 8 martie
  • Aprobarea proiectelor în competiție: 18 martie - 29 martie
  • Perioada de jurizare: 1 aprilie - 24 mai (2 etape de jurizare)
  • Festivitatea de Premiere: în luna iunie

O noutate a ediției este perioada de eligibilitate a proiectelor înscrise, care se schimbă pe durata unui singur an. Astfel, competiția GSC va premia în 2024 proiecte și campanii desfășurate în anul precedent, perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023. Mai multe detalii găsiți AICI. 

Excepția se aplică secțiunii Programe, care va cuprinde programe desfășurate pe o perioada a 3 ani (2021-2022-2023) și va trebui detaliat în formularul de înscriere un set de activități desfășurate pentru fiecare dintre acești ani.

Începând cu această ediție, în secțiunea Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor, proiectele înscrise vor fi notate pe baza unui nou set de criterii de jurizare. Vezi AICI.

Structura competiției păstrează cele două categorii mari dedicate asociaţiilor, fundaţiilor, agenţiilor de comunicare, companiilor sau instituţiilor publice, dar și grupurilor de iniţiativă sau persoanelor fizice, astfel:

Categoria A cu secțiunile:

  1. Educație și Învățământ
  2. Artă și Cultură
  3. Apărarea drepturilor individuale / colective
  4. Comportament civic și Participare publică
  5. Sănătate
  6. Incluziune socială
  7. Servicii de Asistență socială
  8. Protecția mediului
  9. Dezvoltare economică și socială

Categoria B, cu secțiunile:

  1. Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
  2. Programe
  3. Campanii sociale
  4. Tineri de Bine

Proiectele participante în secţiunea Tineri de Bine vor fi jurizate și în 2024 de o echipă de Tineri Juraţi pe care GSC îi caută printr-un call public deschis până la data de 1 martie.

Candidaţii pentru rolul de Tânăr Jurat trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 19 şi 25 de ani şi să fi iniţiat, coordonat sau să se fi implicat în proiecte în folosul comunităţii / societăţii.

Tinerii selectaţi vor trece printr-un training despre implicare civică, dar şi despre cum se jurizează un proiect, alături de experţi şi lideri de opinie din ONG-uri şi din sectorul neguvernamental.

Totodată, Tinerii Jurați selectați vor lua parte și la evaluarea proiectelor eligibile pentru Marele Premiu al GSC 2024 – adică proiectele care au câștigat, în urma primei runde de jurizare, Premiul I în secțiunile Categoriei A. Formularul pentru Tineri Juraţi poate fi completat AICI

Proiectele înscrise în categoria A vor avea şansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social în interiorul fiecărei dintre cele 9 secţiuni. Criteriile de jurizare rămân aceleași ca în 2023, iar un Juriu de Impact Social va fi format pentru a stabili câştigătorii premiilor. Vor fi evaluate cel mai bine notate 5 proiecte în urma primei etape de jurizare GSC.

Înscrierea în competiţie se face exclusiv online. Pentru a accesa formularul de concurs este nevoie de crearea unui cont pe website. După log in, utilizatorii pot să acceseze secţiunea Înscrie un proiect prin completarea formularului ce permite participarea și își pot înscrie proiectul până pe 8 martie, inclusiv.

Pe data de 19 februarie GSC va transmite live pe pagina de Facebook un training despre înscrierea în competiție - unde vor fi reluate noutățile ediției, detalii despre înscrieri și câteva sfaturi din partea juraților pentru participanți, care să îi ajute în detalierea proiectelor înscrise. 

După încheierea perioadei de înscriere, proiectele vor fi evaluate de un juriu format din peste 65 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, sociologi, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului privat, consultanţi CSR, comunicare, corporate affairs şi community affairs, specialiști în marketing și publicitate.

Parallax

Vizualizari
168
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri