Claudiu Zamfir

Înscrieri online la concursul european de idei de afaceri Youth Start-Up Competition 2023

tineri-uniunea europeana-dreamstime

Tinerii din statele membre UE, inclusiv din România, se pot înscrie la un concurs de idei de afaceri organizat de Uniunea Europeană, care oferă vizibilitate și expunere către potențiali investitori.

Înscrierile la Youth Start-Up Competition 2023 se fac AICI, până pe 25 septembrie 2023. Sunt așteptați să aplice tineri cu vârste de 18-25 de ani, prin transmiterea unui clip video de maximum 3 minute, în care să-și explice ideea și planul de business, în limba engleză.

Se caută  idei de afaceri care să răspundă „provocărilor globale presante, promovând valorile și principiile europene”, a informat Comisia Europeană.

În mod aparte, organizatorul caută startup-uri care promovează sustenabilitatea și reflectă valorile Uniunii Europene. De asemenea, originalitatea ideii, unicitatea și potențialul de a atrage interesul publicului și al mass-media reprezintă criterii-cheie de selecție.

Un juriu va selecta o listă scurtă de 3 finaliști, în baza unor criterii care țin de creativitate, vizibilitate și comunicare.

Cei 3 finaliști vor putea merge la evenimentul SME Assembly, programat pe 13-17 noiembrie 2023, la Bilbao, Spania. Aici își vor prezenta ideea către un juriu de specialiști și către public, având șansa să-și facă reclamă și să intre în contact cu potențiali investitori.

Câștigătorul final, care va fi ales astfel, va primi șansa de a participa la EIC Summit 2024, organizat de Consiliul European pentru Inovare, dedicat startup-urilor de tehnologie.

Parallax

Vizualizari
513
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri