Denisa Crăciun

Idei de afaceri în domeniul agroalimentar, dezvoltate de românce, câștigătoare la un accelerator cu premii în bani

HackHER

Două idei de afaceri dezvoltate de românce au fost selectate la un accelerator dedicat antreprenoarelor din domeniul agroalimentar, cu premii în bani.

Zece antreprenoare din România au participat la acceleratorul Empowering Women in Agrifood. Acestea și-au prezentat ideile de afaceri și progresele realizate în cele șase luni de program, la evenimentul de închidere a ediției din 2023 - Pitch Day, care a avut loc marți, 21 noiembrie. 

La final, au fost desemnate două câștigătoare:

  • Unison, producător român de produse vegane, a obținut locul I și o finanțare de 10.000 EUR;
  • Happy Treats, ferma care dezvoltă recompense pentru câini din proteină de insecte, locul al II-lea și un grant de 5.000 EUR.

Unison este un producător local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneză vegană, alternative vegane la parmezan și alte delicatese. Produsele lor sunt disponibile prin rețeaua a peste 50 de parteneri la nivel național și în 22 de locații fizice (magazine, cafenele, etc.). Pe lângă gama actuală de 14 produse, startup-ul urmărește să dezvolte noi produse pe bază de plante, fără aditivi și fără coloranți.

Happy Treats dezvoltă o fermă de insecte, care se concentrează pe trei direcții principale: producția de recompense pentru câini din proteină de insecte, hipoalergenice, și de insecte vii pentru hrănirea păsărilor din ferme. Cea de-a treia direcție este reprezentată de valorificarea produselor secundare din fermă: dezvoltarea de fertilizanți naturali pentru culturile agricole.

În perioada iunie - noiembrie, 10 antreprenoare din agribusiness au avut parte de mentorat, workshop-uri și întâlniri dedicate cu scopul de a-și dezvolta ideea de afaceri cu care au intrat în accelerator. În procesul de creștere, le-au fost alături 10 mentori, experți din diverse domenii, antreprenori de succes și profesori din mediul academic. 

În procesul de selecție a startup-urilor s-a ținut cont de criterii precum soluția propusă, problema adresată, diferențiatorul pe piață, modelul de business, echipa, nevoia de finanțare și potențialul de a inova și genera un impact social, de mediu și economic în industria agrifood locală.

Empowering Women in Agrifood 2023 este dezvoltat de EIT Food pentru un total de 110 antreprenoare din 11 țări europene (Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, România și Ucraina).

Anul se încheie cu un Summit European în agrifood organizat de EIT Food pe 1 decembrie, în Vilnius, Lituania, care reunește participantele EWA din toate cele 11 țări europene în care se organizează acceleratorul.

Parallax

Vizualizari
660
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri