Denisa Crăciun

Cursuri de securitate cibernetică printr-un proiect lansat de Microsoft România

cybersecurity-dreamstime

Tinerii din România, studenți sau profesioniști IT deopotrivă, interesați de domeniul securității cibernetice, pot participa la un program de lecții de cybersecurity și sesiuni live cu experți lansat de Microsoft România și Fundația EOS.

Proiectul CyberStarter are scopul de a reduce deficitul de competențe în domeniul securității cibernetice și se va derula în perioada septembrie 2022 – iunie 2023.

Găsiți AICI mai multe informații despre proiect.

Proiectul vizează formarea și certificarea a 100 de persoane.

La final, cel puțin 50 de beneficiari vor putea să se angajeze în domeniul securității cibernetice, ca urmare a participării în program.

În cadrul proiectului se vor desfășura: un curs modular, hibrid și intensiv format din resurse online pe platformele Microsoft Learn, LinkedIn Learning, sau Cisco NetAcad și sesiuni live cu instructori și experți în domeniul securității cibernetice.

„Numărul atacurilor de securitate cibernetică din întreaga lume crește în fiecare zi și atacurile devin din ce în ce mai complexe, pe măsură ce infractorii cibernetici continuă să își intensifice activitatea. Oamenii vor fi afectați, indiferent unde locuiesc. Este esențial să investim în forța de muncă în domeniul securității cibernetice pentru a ne asigura că există suficiente persoane cu competențele necesare pentru a contracara aceste atacuri și a proteja ecosistemul digital pentru a menține organizațiile și oamenii în siguranță”, susține Laurențiu Bunescu, Director Programe de Educație Digitală la Fundația EOS .

„Securitatea cibernetică este unul dintre pilonii strategiei Microsoft pentru România, iar creșterea competențelor în acest domeniu reprezintă o prioritate în acest moment. Cifrele arată un decalaj de competențe între țări, astfel că sunt necesare eforturi atât din partea mediului privat, cât și academic și public din România pentru îmbunătățirea capacității de a forma această forță de muncă în domeniul securității cibernetice”, a declarat Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni, Microsoft România.

El a mai spus că „în același timp, componenta de reskilling este extrem de importantă, ținând cont de faptul că astfel de programe și-au dovedit eficiența în a crește competențele digitale la nivelul populației și au contribuit semnificativ la adoptarea mai rapidă a noilor tehnologii digitale atât la nivel de organizație, cât și la nivel individual”.

În Europa Centrală și de Est, România prezintă un risc ridicat de amenințări cibernetice, la care se adaugă un decalaj semnificativ în ceea ce privește forța de muncă în domeniul securității cibernetice.

Parallax

Vizualizari
777
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri