Răzvan Tătaru

Aplicație de abonamente fitness: Doar 1 din 10 români a mers pe parcursul anului 2023 la sală

Aplicație fitness

4 din 10 români care s-au înscris la o sală de fitness în luna ianuarie 2023 au mers constant până în aprilie, iar 1 din 10 români a mers la sală pe tot parcursul anului 2023, potrivit unei analize realizate de o aplicație de abonamente de fitness.

40% dintre cei care s-au înscris la o sală în ianuarie au menținut constantă frecvența până în luna aprilie și doar 14% dintre români au rămas activi până la finalul anului 2023, arată rezultatele analizei de portofoliu a datelor Sanopass FIT by MedLife.

Datele reflectă o tendință generală în industrie, specifică începutului de an, dar în același timp, evidențiază oportunități semnificative pentru îmbunătățirea retenției pe termen lung și nevoia de a menține activ angajamentul românilor, când vine vorba de mișcare.

În ceea ce priveşte durata medie de utilizare, abonații serviciului au frecventat sala de fitness timp de 4 luni pe an în medie, cu o prezenţă de 9 vizite lunare.

Profilul demografic al abonaților în 2023 reflectă o tendință de creștere echilibrată și diversificată în ceea ce privește atragerea bărbaților și a femeilor în sălile de sport (55% bărbați, 45% femei). Compania observă o evoluție semnificativă privind interesul pentru sport în rândul femeilor, comparativ cu anii precedenţi, când procentul abonatelor era de doar doar 33%.

Femeile din portofoliul nostru au avut o vârstă medie de 31,2 ani, în timp ce bărbații de 29,5 ani, iar acest aspect subliniază angajamentul nostru de a atrage și servi un segment de piață matur, în contrast cu tendințele globale axate pe adolescenți și tineri între 20 și 30 de ani. Pentru anul 2024 ne propunem să atragem în activitățile sportive mai multe femei din acest segment de piață și să consolidăm un portofoliu cu vârsta medie de 32 de ani. În tandem, rămâne o prioritate să inspirăm cât mai mulți oameni să integreze în rutina lor servicii de wellness după vârsta de 30 de ani pentru a-și păstra vitalitatea și a preveni instalarea afecțiunilor medicale asociate cu sedentarismul și stilul de viață dezordonat”, a declarat Andrei Vasile, fondatorul SanoPass by MedLife.

SanoPass FIT continuă să transforme modul de raportare la sănătatea personală, prin inovație și soluții flexibile. Având la bază această viziune, compania a obținut premiul pentru categoria „Inovația Medicală a Anului” în cadrul Romanian Healthcare Awards 2023, decernate în luna decembrie a anului trecut.

Parallax

Vizualizari
200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri