Proiect sprijinit de :

Parteneri:

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

de Raluca Abrihan
Joi, 23 Feb 2017

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

Fonduri europene 2017. Cei 40.000 Euro pentru romanii care vor sa-si deschida mici afaceri: Statul nu a inceput nici evaluarea proiectelor mari in Romania Start-up Plus si Diaspora Start-up

de Claudiu Zamfir
Joi, 23 Feb 2017

Noul Minister al Dezvolarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene recunoaste ca nu a demarat inca evaluarea proiectelor depuse de organizatiile are vor sadevina administratori de granturi, pentru ca apoi sa poata sa fie incadrati in schemele de finantare si romanii care vor sa inceapa mici afaceri cu un ajutor de pana la 40.000 de euro, in liniile de finantare Romania Start-up Plus si Diaspora Start-up, din cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Cei 44.000 Euro de la stat pentru mici afaceri: Cum va arata antreprenorul care va lua banii din Programul  Start-up Nation Romania 2017. Descarca propunerea de norme aippimm.ro

de Claudiu Zamfir
Miercuri, 22 Feb 2017

Sa activeze in productie, sa fi urmat cursuri de antreprenoriat, sa angajeze cel putin 3 oameni cu norma intreaga din care macar 2 sa fie proaspeti absolventi - cam acesta ar fi portretul antreprenorului care va avea cele mai mari sanse la fondurile nerambursabile de la stat de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) prin Programul Romania Start-up Nation. Aceasta reiese din punctajul propus prin proiectul de norme de implementare scos miercuri in dezbatere publica de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

  • Descarca proiectul de HG si Lista propusa a codurilor CAEN care sa fie incluse la finantare in Programul Start-up Nation Romania, de la finalul articolului

Fond de investitii de 765 milioane dolari, pentru firme mici din IT. Printre advisori se numara un antreprenor cu afaceri in Romania

de Raluca Abrihan
Luni, 20 Feb 2017

Compania Atomico a lansat un nou fond de investitii cu capital de risc (VC) cu fonduri de 765 de milioane de dolari dedicat startup-urilor din tehnologie, din Europa, care au potential de a se extinde la nivel global. Din echipa de investiori fac parte reprezentanti ai Facebook, Google, Skype, Spotify sau Uber, iar printre advisori se afla un om de afaceri cu importante investitii in Romania.

Banca Transilvania lanseaza un startup prin care finanteaza afacerile mici. Cati bani pot obtine firmele si care sunt conditiile de finantare

de RA
Luni, 20 Feb 2017

Grupul Financiar Banca Transilvania lanseaza BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Alte criterii de obtinere a investitiilor.

5 tipuri de investitori business angels de ocolit: De la papusar la camatar

de CZ
Vineri, 17 Feb 2017

Si in Romania antreprenorii care au o idee de business au inceput sa-si gaseasca finantare pentru startup la oameni de afaceri mai experimentati, dornici sa ofere investitii in schimbul unui procent din firma. Publicatia americana de business Entrepreneur.com identifica, insa, cinci tipuri de astfel de business angels pe care antreprenorul fondator este bine sa le evite.

S-a stabilit suma care va fi acordata fermierilor prin ajutorul national tranzitoriu

de CZ
Joi, 16 Feb 2017

Guvernul a stabilit joi cuantumul si plafonul ajutorului national tranzitoriu ANT1 pentru producatorii agricoli din sectorul vegetal pentru anul de plata 2016.

​LISTA Programe IMM 2017: Bani de la stat pentru mici afaceri (oficial)

de Claudiu Zamfir
Luni, 13 Feb 2017

Antreprenorii din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) vor putea si anul acesta sa ceara bani de la stat pentru deschiderea si dezvoltarea micilor afaceri, prin noile Programe nationale de fonduri nerambursabile pentru IMM, prevazute in bgetul de stat pe anul 2017, adoptat de Parlament.

Competitie pentru startup-uri fondate de femei. Premii de pana la 50.000 euro

de Raluca Abrihan
Vineri, 10 Feb 2017

Una dintre cele mai mari competitii dedicate antreprenoarelor care sunt fondatoare sau co-fondatoare ale unor firme aflate la inceput de drum a fost lansata si in Europa. Women Startup Challenge va avea loc in luna mai la Londra si va oferi premii de pana la 50.000 de euro. Cine se poate inscrie.

DOCUMENT Programul Femeia Manager 2017: Statul nu le va mai da romancelor bani pentru afaceri, dar le va trimite la cursuri de antreprenoriat

de Claudiu Zamfir
Marţi, 7 Feb 2017

Femeile care vor sa faca afaceri afaceri nu vor mai putea primi cei pana la 50.000 de lei, ajutor nerambursabil, in Programul Femeia Manager, ci vor fi urma cursuri, workshopuri si traininguri pentru dobandirea si dezvoltarea cunostilor antreprenoriale. Informatia apare intr-o propunere de procedura pentru derularea Programului Femeia Manager 2017, emisa de Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale.

Fond de investitii de 60 milioane euro pentru firmele europene ce dezvolta software B2B

de Raluca Abrihan
Marţi, 7 Feb 2017

Frontline Ventures a lansat un fond de investitii cu un capital de 60 de milioan de euro si cauta companii dezvoltatoare de software dedicat firmelor, aflate la inceput de drum, din intreaga Europa. Acestea vor obtine investitii intre 200.000 si 3 milioane de euro.

Pana la 100.000 Euro ajutor de la stat pentru fabricute private, in Programul Microindustrializare 2017. Descarca propunerea de procedura

de Claudiu Zamfir
Marţi, 7 Feb 2017

Antreprenorii care au mici fabrici in Romania vor putea primi ajutoare de la stat de pana la 450.000 de lei (100.000 de euro) fiecare, pentru investitii, in noul Program de Microindustrializare 2017, potrivit unei propuneri de procedura de derulare a acestei linii de finantare emise luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale.

Pana la 55.000 Euro de la stat pentru mici afaceri in Programul Comert 2017. Descarca propunerea de procedura

de Claudiu Zamfir
Luni, 6 Feb 2017

Antreprenorii cu firme mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea obtine ajutoare nerambursabile de la stat de pana la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investitii, in cadrul noului Program Comert 2017. Informatia apare intr-o propunere de procedura de derulare a acestui program, emisa luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale.

Ajutoare de la stat de 10.000 Euro pentru producatorii de carne de porc

de CZ
Vineri, 3 Feb 2017

Producatorii de carne de porc vor putea primi pachete de ajutoare de la stat de cate 10.000 de euro, printr-un program pregatit de Ministerul Agriculturii.

Cei 44.000 Euro pentru romanii care vor deschide o afacere: OUG Start-up Nation Romania s-a publicat in Monitorul Oficial

de CZ
Luni, 30 Ian 2017

Guvernul a publicat, luni, in Monitroul Oficial Ordonanta de urgenta nr. 10/ 2017, privind instituirea Programului Start-up Nation Romania, prin care statul ar urma sa oefere fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 Euro) celor care vor deschide o mica afacere in Romania.

  • Vezi ordonanta de urgenta atasata in articol

Fond de investitii de 250.000 euro pentru startup-uri dezvoltate la Cluj

de Raluca Abrihan
Luni, 30 Ian 2017

Un grup de oameni de afaceri din Transilvania au decis sa infiinteze un fond de accelerare, in valoare de 250.000 euro, dedicat startup-urilor care accelerate la Cluj. Cum functioneaza programul si ce startup-uri au acces la aceste finantari.

Fonduri 2017: 40 milioane Euro pusi la bataie pentru producatorii de rosii

de CZ
Vineri, 27 Ian 2017

Producatorii agricoli din Romania vor putea primi ajutoare anuale de pana la 3.000 de euro pentru a cultiva rosii in spatii protejate - sere, solarii - , prin noul Program Sustinere Tomate, in valoare totala de 40 de milioane de euro in anul 2017, aprobat, vineri, de Guvern.

Finantari IMM 2017: Cei 44.000 Euro pentru deschiderea unei afaceri. Guvernul a adoptat Programul Start-Up Nation Romania

de CZ
Vineri, 27 Ian 2017

Statul va oferi granturi de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) celor care isi vor deschide o mica afacere in Romania, incepand cu acest an, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate vineri de Guvern pentru instituirea programului Start-up Nation Romania.

Fonduri pentru mici afaceri 2017: Pana la 44.000 euro de la stat in programul Start-up Nation Romania. Care vor fi conditiile de acordare a banilor (propunere)

de Claudiu Zamfir
Miercuri, 25 Ian 2017

Romanii care isi vor deschide mici afaceri vor putea primi de la stat un ajutor nerambursabil in valoare de maximum 200.000 de lei (circa 44.000 de euro), in cadrul viitorului Program Start-up Nation Romania, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului. In document se detaliza conditiile de participare si cheltuielile eligibile.

  • Descarca de la finalul articolului proiectul de OUG privind instituirea finantarilor Start-up Nation Romania

Finantare afaceri 2017: Pana la 50.000 RON de la stat pentru firme, in programul de internationalizare

de Claudiu Zamfir
Miercuri, 25 Ian 2017

Firmele mici si mijlocii din Romania (IMM) vor putea obtine o finantare nerambursabila de pana la 50.000 de lei de la stat, pentru realizarea de site-uri sau aplicatii de prezentare si alte investitii pentru promovarea pe pietele externe, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de Guvern.

  • Descarca proiectul de OUG de a finalul articolului