CZ

TVA Split: CEC anunță conturi cu gratuități pentru firme

Thumbnail

Firmele plătitoare de TVA care optează de la 1 octombrie 2017 pentru plata defalcată de taxei pe valoarea adăugată își vor puta deschide la CEC Bank conturi pentru TVA split cu anumite gratuități, a informat, luni, Ministerul Finanțelor Publice.

Reamintim că firmele plătitoare de TVA vror fi obligate să treacă la sistemul de plată dfalcată a taxei de la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 octombrie 2017 vor putea adopta opțional sistemul, cu anumite facilități promise de stat.

Potrivit MFP, în acest sens, trezoreria statului vine în sprijinul tuturor persoanelor impozabile și le pune la dispoziție conturi gratuite. Informațiile privind codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate și on-line prin introducerea codului fiscal, pe site-ul ANAF. Toate comisioanele sunt zero, iar extrasele de cont vor fi gratuite și disponibile și on-line.

În plus, CEC Bank a informat Ministerul Finanțelor Publice de lansarea contului pentru gestiunea TVA, care prezintă multiple beneficii precum:

  • Comision 0 de deschidere și închidere de cont
  • Comisioane 0 la încasări intra și interbancare
  • Comision 0 la plăți decontate în sistem interbancar și comisioane reduse cu 50% la plățile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking și Internet Banking CEConline
  • Comision 0 pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate
  • Comision 0 de administrare în cazul clienților care achiziționează sau dețin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea în mod gratuit a contului în pachet.

De asemenea, firmele care vor opta de la 1 octombrie 2017 pentru TVA split vor beneficia, până la finalul anului,  de reducerea cu 5% a impozitului pe profit (sau pe venitul microîntreprinderilor), în anumite condiții.

Prin sistemul TVA split, firmele plătitoare de TVA își vor deschide un cont separat pentru plata taxei. Agenții economici care le sunt clienți (indiferent dacă sunt sau nu plătitori de TVA) le vor vira obligatoriu TVA separat în contul special split.

Citește mai multe despre TVA Split:

Parallax

Vizualizari
151
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri