Denisa Crăciun

Sistemul e-Factura 2024: Mesaje false transmise în numele ANAF. La ce să fie atente firmele

Thumbnail

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, marți, că există o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, la care contribuabilii ar trebui să fie atenți. 

Contribuabililor li se cere să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează, a transmis ANAF.

Mesajele sunt transmise de pe adresa de e-mail <anaf@m-finante.com>.

„Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF”, se arată în comunicatul ANAF. 

Sursă foto: ANAF
Sursă foto: ANAF

„Reiterăm următoarele: nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări; nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut și nu transmiteți date personale”, îndeamnă instituția.

ANAF mai precizează că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

„În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită. Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția” - ANAF.

Parallax

Vizualizari
392
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri