Claudiu Zamfir

S-a lansat registrul online de Internship, unde firmele înscriu contractele de practică, să evite amenzi de până la 4.000 de lei

Thumbnail

Firmele și alți angajatori care primesc tineri la practică au obligația să înscrie contractele de de internship în noul Registru electronic de evidenţă a contractelor de internship, lansat, marți, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Accesul online la registru se face pe bază de parolă proprie, cu titlu gratuit.

„Potrivit Legii nr. 176/2018 privind internshipul, anterior începerii activităţii de internship, organizaţiile-gazdă vor completa şi transmite datele din contracte în registrul de evidenţă al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizaţiei-gazdă sau cu privire la contractul de internship se va opera în registrul de evidenţă în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea”, a precizat ANOFM.

Firmele și alți angajatori care nu înregistrează contractele de internship în registrul de evidenţă electronic şi nu transmit datele şi informaţiile din contractul de internship riscă amendă contravențională de la 2.000 la 4.000 de lei, potrivit Legii internshipului.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă:

  • aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului,
  • îmbunătăţirea abilităţilor practice
  • şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Parallax

Vizualizari
2337
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri