Claudiu Zamfir

Protecția consumatorului supraveghează „24 din 24 de ore” ofertele de Black Friday

Thumbnail

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a fost înființat „Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniu de activitate”.

Comandamentul a fost inișiat de Claudiu Dolot, șeful ANPC, și este coordonat de Paul Anghel, director general al autorității.

„Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care <<au furat startul>> campaniei de reduceri. Manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei <<Protecția Consumatorilor nu se negociază!>>, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot.

ANPC Reamintește consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor:

  • Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice.
  • Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință
  • Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

În acest context, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care „îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consider că ne poate fi de folos în demersul” instituției.

Parallax

Vizualizari
211
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri