Claudiu Zamfir

ANAF: Plata taxelor online cu cardul, din SPV pe Ghiseul.ro

Thumbnail

Contribuabilii pot plăti taxele la ANAF online, cu cardul, din Spațiul Privat Virtual direct pe portalul de plăți Ghiseul.ro, în urma unei integrări a celor două sisteme.

Persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual al ANAF pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu Ghiseul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții, a informat, vineri, Agenția Națională de Administrare Fiscală, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Acestă facilitate este operațională din 11 iunie 2020, primele plăți fiind deja efectuate de către contribuabili.

Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plăți, iar instrucțiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul ANAF, AICI.

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului ”Afișare obligații restante”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul este direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Parallax

Vizualizari
20263
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri