Claudiu Zamfir

Reprezentant al patronilor IMM: Sunt prea mulți angajați la stat

Thumbnail

Președintele principalei organizații de patroni cu firme mici și mijlocii din România, Florin Jianu, consideră că sunt prea mulți angajați în sectorul de stat, în timp ce firmele private duc lipsă de lucrători.

„Dacă avem un deficit de forță de muncă în mediul privat, credem că avem prea mulți angajați la stat și prea multă ineficiență” - a spus marți președintele Consiliului Național al Întreprnderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferință.

De asememnea, el a cerut abrogarea unor obligații legale care sunt depășite de progresul tehnologic și afectează micile afaceri.

„Sunt foarte multe legi care nu mai sunt aplicabile și cineva trebuie să le regândească și să le abroge. Sau mai sunt cazuri în care evoluția economiei nu mai impune o serie de acte. Spre exemplu, este un ordin în turism în care există obligația ca pentru autorizarea unui spațiu de cazare să deții la recepție fax. Cine mai flosește faxul?! Foarte puțini. Nu te obligă să ai internet, rețea wi-fi, dar te obligă să ai fax” - a mai spus Florin Jianu. 

El a mai cerut ca administrația publică să introducă sisteme electronice și tehnologii bazate pe date, pentru ca antreprenorii să scape de birocrație.

Parallax

Vizualizari
1393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Adrian
Adrian
Daca ne poate spune domnul patron ce salarii ofera in domeniul in care activeaza ???
In rest ne mai poate spune, ce cuprinde pachetul salarial ( alte beneficii).
Poate ofera salarii motivante!
Multumesc anticipat!!
poza de profil
Marian
Petcu
Buna ziua ANAF , MAI, si alte institutii ale statului de cine sunt controlate ? Ele fac ce vor . Propun să fie controlate adica ce fac cu banii din tot felul de amenzi unde se duc , toți angajații din aceste instituții să le fie publicate salariile lor vizibile, conturile din banci , averi . Ei uita ca sunt in slujba cetățeanului plătitor de taxe si impozite . Fac ce vor fără a consulta pe cineva parcă e proprietatea lor . Legile sunt numai in favoarea lor . Ce fel de patronate avem cand ei sunt fără o răspundere în fața oamenilor .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri