Claudiu Zamfir

ONG-urile de educație se tem că Guvernul modifică sistemul de sponsorizare

educatie-dreamstime

În contextul îngrijorărilor și proiectelor referitoare la deficitul bugetar, o serie de ONG-uri de educație din România au transmis Guvernului o scrisoare deschisă în care îi cer să nu schimbe sau elimine modalitatea de redirecționare a impozitului pe profit pentru sponsorizări.

Cele 19 organizații negivernamentale semnatare spun că sunt cele mai mari din țară, pe domeniul educației, și au următoarele revendicări:

ONG-urile din educație solicită Guvernului un răspuns public ferm care să clarifice că nu vor fi aduse niciun tip de modificări pentru facilitățile fiscale și pentru modalitatea de realizare a sponsorizărilor. Orice diminuare procentuală sau orice modificare a mecanismului facilităților oferite acum companiilor, având ca beneficiari ONG-urile, va afecta în mod direct proiectele conduse de ONG-uri. Așadar, zeci de mii de copii din școli rurale și urbane din întreaga țară vor fi afectați.

În ultimii 3 ani, organizațiile care activează în educație au adus contribuții majore, investind banii redirecționați din sponsorizări deduse din impozitul pe profit în modalități eficiente de transformare școlară, în baza a bunei guvernanțe. Totul cu transparența oferită de publicarea constantă de rapoarte anuale și cu intervenție concretă la firul ierbii, în timp util, acolo unde copiii au cea mai mare nevoie.

Mai mult, organizațiile cer Guvernului păstrarea unui mecanism care este funcțional și esențial sectorului ONG, alături de un răspuns final și formal prin publicarea versiunii finale a ordonanței de urgență / proiectului de lege în mod transparent: pe site-ul Ministerului Finanțelor, într-o formă care să nu aducă atingere facilităților fiscale privind sponsorizarea, precum și mecanismului și procedurii de redirecţionare a impozitului pe profit pentru efectuarea de sponsorizări (inclusiv Declarația 117)!

Semnatari:

 1. Asociația Aspire for Education
 2. Asociația Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE)
 3. Asociația InfinitEdu
 4. Asociația Kinderpedia - Connected Education
 5. Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (E.D.I.T.)
 6. Asociația Părinților Isteți
 7. Asociația Rethink România
 8. Asociația Social Innovation Solutions
 9. Asociația Sports HUB
 10. Asociația SuperTeach
 11. Asociația Teach for Romania
 12. AVE (Asociația pentru Valori în Educație)
 13. Federația Coaliția pentru Educație
 14. Fundația EDUS
 15. Fundația Entreprenation (EA - The Entrepreneurship Academy)
 16. Fundația LEADERS
 17. Fundația Verita
 18. Fundația Yes
 19. Organizația Umanitară CONCORDIA
Parallax

Vizualizari
603
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri