Redacția StartupCafe.ro

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, despre proiectul de ordonanță privind măsurile fiscale: „Nu este ultima variantă” / „Tulbură apele aiurea”

Thumbnail

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat miercuri într-o conferință de presă că proiectul de ordonanță privind noile măsuri fiscale nu este în formă finală și „tulbură apele”, potrivit News.ro. 

Ministrul Finanţelor a mai menţionat că deciziile în ceea ce priveşte veniturile nu au fost încă definitivate. El a fost întrebat dacă va fi majorat impozitul pentru microîntreprinderi. 

Să lămuresc această problemă. Am văzut ieri, din păcate, şi regret nespus că din Ministerul Finanţelor Publice a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă total neadevărat. Nu este ultima formă. A dat cine se ocupă cu asemenea măgării, a dat în spaţiul public un proiect de ordonanţă de urgenţă neactualizat. Deciziile în ceea ce priveşte veniturile nu sunt definitivate încă. Ele sunt la nivelul coaliţiei. Dacă m-aţi pune pe mine astăzi să vă dau răspunsuri la această problemă legată de venituri, mi-aş face un mare rău, m-aş decredibiliza complet. Nu eu le decid”, a afirmat ministrul Finanţelor. 

El a mai fost întrebat dacă impozitarea tichetelor de vacanţă, de masă, apărută în acel draft mai este de actualitate. 

Orice a apărut în acel proiect de ordonanţă de urgenţă, fără ca să fie ultima variantă, nu este decât o informaţie care tulbură apele aiurea. Nu pot să vă dau un răspuns definitiv, că aşa va fi sau nu va fi aşa. Nu ştiu să vă răspund la întrebare, chiar nu ştiu”, a explicat Marcel Boloş.

Noi am adoptat facilităţi fiscale, foarte bine, toată lumea ne-a aplaudat. Ştii ce s-a întâmplat în realitate? Au ajuns zone de optimizare fiscală. Ştiţi ce înseamnă optimizarea fiscală? Adică practic, optimizarea fiscală, ca să fiu foarte elegant în exprimare, cum să folosim facilităţile fiscale ca ele prin optimizare fiscală să mă ducă să nu mai plătesc bani bugetului de stat. Nu este corect. Nu mă aştept să mă aplaude lumea. Să nu credeţi că din acest punct de vedere aştept aplauze. Dar, încă o dată, repet, nu este decizia lui Boloş Marcel. Exclus acest lucru, este decizia coaliţiei de guvernare. Noi aici nu facem decât să punem în aplicare ceea ce se decide la nivel de coaliţie. Punct. Măsurile nu sunt nici pentru electoratul de stânga, nici de dreapta, sunt pentru România. Nu vreţi să avem investiţii din fonduri europene? Atunci să spună toată lumea nu le mai vrem. Mai bine în continuare mergem pe zona aceasta care nu este deloc bună, pe care suntem astăzi şi în felul acesta ne-am asumat soarta de a merge în gard, dar nu cu Boloş Marcel, ministrul Finanţelor”, a mai transmis Boloş.

Parallax

Vizualizari
2203
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 889
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri