Luminita Pirvu

Legea prevenirii: Guvernul stabilește neregulile care pot fi iertate firmelor la prima abatere

Thumbnail

Legea prevenirii a fost adoptată miercuri în Parlament. Varianta finală a legii permite Guvernului să facă regulile în ceea ce privește tipul și numărul de sancțiuni de la care firmele vor fi scutite la prima abatere.

Potrivit raportului efectuat de comisia de specialitate și adoptat de către plenul Camerei Deputaților, Guvernul va avea dreptul să stabilească și să modifice oricând și oricum lista sancțiunilor care pot fi iertate firmelor la prima abatere.

În acest sens a fost modificat articolul 10, aliniatul 3 din proiectul de lege astfel: "lista de sancțiuni poate fi modificată sau completată prin hotărâre a Guvernului".

Inițial senatorii au stabilit că Executivul nu poate interveni și modifica neregulile pentru care firmele sunt păsuite la prima abatere. In Camera Deputațiilor s-a revenit asupra acestei reguli permițând astfel Guvernului să facă regulile în legea prevenirii.

Legea adoptată merge la promulgare la presedinție. Dacă președintele o abrogă urmează a fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în termenul prevăzut de lege.

Citește și:

Legea preventiei merge la Parlament: Firmele vor putea fi pasuite cu 267 de contraventii de la ANAF si alte organe de control

Proiectul Legii Preventiei: Firmele vor avea 3 luni sa remedieze problemele sesizate de ANAF/ 396 de nereguli vor fi incluse in lege

LISTA Amenzile de la ANAF, Inspectia muncii si de la alte controale de care vor putea scapa firmele. Descarca proiectul oficial al Legii prevenirii
 

 

 

 

 

 

Parallax

Vizualizari
3620
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri